Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie uzavřela vánoční trhy v Berlíně, kde zemřela Češka. Našla podezřelý předmět

Aktualizováno -
21. prosince 2019
22:30
Autor: ČTK, Mii - 
21. prosince 2019
22:16

Policie uzavřela vánoční trh na Breitscheidplatz v Berlíně kvůli možnému nebezpečnému předmětu, uvedla agentura DPA. Na trhu v roce 2016 útočník najel do lidí. Při násilném aktu tehdy zemřela i Češka Naďa, jejíž vzpomínku si lidé před dvěma dny připomínali.

Berlínská policie večer na twitteru uvedla, že lidé na její výzvu v klidu vyklidili vánoční trhy na náměstí Breitscheidplatz a že uzavřen byl i přilehlý Pamětní kostel císaře Viléma. Později policie též informovala, že zatím nebudou zastavovat vlaky na nedaleké zastávce Zoologická zahrada.

Server listu Bild napsal, že policie zadržela v souvislosti s evakuací náměstí dva Syřany. List nejmenoval zdroj této informace a policejní mluvčí ji nepotvrdila, uvedla DPA.

Třiadvacetiletý Tunisan Anis Amri najel do lidí na vánočním trhu na náměstí Breitscheidplatz v centru Berlína 19. prosince 2016 večer. Zabil tak 11 lidí a dalších více než 50 zranil. Mezi nimi i byla Češka Naďa Čižmárová.

Použil k tomu ukradený kamion, jehož polského řidiče zastřelil. K útoku se přihlásila organizace Islámský stát (IS). Amrimu se podařilo utéct, ale čtyři dny nato ho na severu Itálie při rutinní kontrole odhalili a posléze v sebeobraně zastřelili místní policisté.

Deneček ( 22. prosince 2019 05:21 )

Oni přece za to nemůžou,oni jsou duševně nemocní.

zanvani ( 22. prosince 2019 04:29 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

Zobrazit celou diskusi