Na Moravském náměstí vyrostly jurty a šapitó. Stejně jako na Zelném trhu zde potrvají Vánoční trhy do 23. prosince. Na náměstí Svobody a Dominikánském náměstí sice adventní veselí začne teprve příští víkend, ale stánky zde budou stát déle. „Celé brněnské Vánoce budou letos trvat až do 5. ledna,“ řekla ředitelka TIC Brno Jana Janulíková.

Video
Video se připravuje ...

Na obou náměstích je připraven hudební program. Markéta Malá

Hudba a obří kolo

Lákadlem na Moravském náměstí je obří kolo. „Když je hezké počasí, je vidět daleko, nejen památky bezprostředně blízké jako je hrad Špilberk, ale dohlédnete až na Hády,“ říká tisková mluvčí Brno-střed Kateřina Dobešová. Kolo bylo letos pro velký zájem instalováno dříve a bude v provozu do 23. prosince. Děti do 100 cm výšky jezdí zdarma, dospělí zaplatí 100 korun.

Brňany na Moravském náměstí láká bohatý hudební program. „Návštěvníci uslyší přes čtyřicet kapel, můžeme jmenovat třeba fenomenální skupinu s funky drive, punkovou naléhavostí, jazzovou elegancí a rockovou energií Laura a její tygři,“ prozradil ředitel pořádající organizace Tomáš Pavčík.

Lidová řemesla

Na Zelném trhu stojí 121 stánků, Brňané se seznámí s lidovými řemesly. „K umocnění zážitku na tržišti jsme připravili dekorace v duchu starých tradičních Vánoc,“ řekla Eva Skácelová, koordinátorka Adventu na Zelňáku. Dekorace navozují prostředí staročeské vesnice, někteří prodejci jsou oblečeni v dobových kostýmech. Hudební program je připraven denně od 16. hodiny.  

Fotogalerie
9 fotografií