Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčičky (†1 a †2) se „upekly" v autě zaživa: Jejich mámu (27) obvinili z vraždy

Holčičky (†1 a †2) se „upekly" v autě: Matka byla pod vlivem drog! (Ilustrační foto)
Holčičky (†1 a †2) se „upekly" v autě: Matka byla pod vlivem drog! (Ilustrační foto)  (Autor: Reprofoto: Noviny.sk)
Autor: tsv, VaB - 
24. listopadu 2019
17:16

V australském Queenslandu byly v přehřátém autě nalezeny v sobotu dvě mrtvé holčičky (†1 a †2) Darcy a Chloe-Ann. Teploty osudného dne vystoupaly na celých 31 stupňů Celsia a zapříčinily kritické zahřátí interiéru a neodvratnou smrt obou batolat, informuje server The Sun. Matka obou holčiček Kerri Ann Conleyová (27) byla v té době pod vlivem drog a patrně spala. Policie ji ovšem obvinila z vraždy!

Tragické následky mělo horko panující v australském Queenslandu pro dvě malé holčičky, které jejich matka nechala zavřené v autě a sama odešla. Teplota velice rychle překročila kritickou mezi a ani jedno z dětí nemělo šanci. Když si Kerri-Ann Conleyová uvědomila, co se stalo, bylo již pozdě.

Vyděšená matka ihned po nalezení holčiček polévala své dcery studenou vodou ve snaze je ochladit, ale bylo již pozdě. Rodiče jsou nyní vyslýcháni a policie se případem nadále podrobně zabývá. Podle serveru Mirror měla být matka v době smrti holčiček pod vlivem drog! 

 „Děti vykazovaly známky vystavení extrémnímu horku, které pravděpodobně zapříčinilo jejich smrt. Vyšetřování nyní vedeme na základě tohoto zjištění,“ uvedla policie. Přehřátí jakožto příčinu smrti však ještě musí potvrdit soudní znalec.

Policie matku (27) obvinila z vraždy. Podle serveru 9.news měla ve svém domě usnout a nechat své děti v autě vedru na pospas. 

Vinou neobvyklého tepla dochází k častému vzplanutí místních lesů. Austrálii zasáhla výjimečně horká vlna a meteorologové předvídají velice teplé a suché zimní období. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání