Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tereza v pákistánském vězení opět mění právníka: „Neberete mě vážně,“ zuří

Autor: dce - 
19. listopadu 2019
05:11

Češku Terezu Hlůškovou (23) v pákistánském vězení čekají druhé Vánoce, ona je ale stále přesvědčená, že se stihne včas dostat domů. Aby toho docílila, chce prý vyměnit opět právníka - ten stávající ji totiž prý nebere vážně a její případ jen protahuje. 

Terezu odsoudili už v druhé půlce letošního března a ačkoliv rychle podala odvolání, pořád se její případ nikam nepohnul. A z toho podle pákistánského zpravodaje viní právě svého právníka. Ten se ji vůbec poprvé vydal minulý týden navštívit přímo do vězení. Tereza ale na smluvenou schůzku nepřišla!

Podle našeho zdroje je Tereza velmi rozčilená a neodpovídá ani na zprávy, které jí právník posílá. Podle všeho vše zašlo tak daleko, že Tereza chce právníka vyměnit. Už zase!

„Domnívá se, že právník její případ jen zdržuje a nebere to vážně,“ řekl Blesku reportér Aršad Alí s tím, že Tereza chce letošní Vánoce strávit doma v Čechách. Už zase...

„Přišel jsem úplně o kontakt se svou klientkou. Dostaly se k ní nějaké nepřesné informace,“ uvedl Terezin právník. Na otázku, co říká na to, že ho Tereza chce vyměnit, odvětil pouze, že to je její právo.

Není se ale moc čemu divit - Tereza už prakticky od září netrpělivě čeká na soudní jednání, které je opět neustále přesouváno a zdá se, že ne jednou to byla chyba právě jeho právníka a koncipientů. Nestihli či zapomněli podat nutné formuláře a soud se tak nekonal. Nejbližší datum je 4. prosince, kdy má soud projednávat žádost o zrychlené řízení.

Terezu chytili celníci na letišti v Láhauru loni v lednu. Měla u sebe víc jak osm kilo heroinu. Za to dostala osm let a osm měsíců. Proti rozsudku se odvolala.

zamlzena ( 7. prosince 2019 13:49 )

Možná, že všude na světě se do právnické profese často kumuluje specifický druh lidí, kteří někdy vůbec neváhají dělat pro obě strany, druh to hamižný a nečestný.

agfor ( 19. listopadu 2019 12:33 )

Kde na ty právníky bere ? Snad je nemusíme platit z našich přemrštěných daní ? Má co chtěla.

Bleskoska ( 19. listopadu 2019 12:13 )

Tereza smrdí prachama za drogy a advokáti je chtějí. nemaže, tak nejede. To ale platí i v ČR. Možná ale má kliku, že se to tak táhne, protože je dost možné, že v Pákustánu jí trest přitvrdí, ne změkčí, jako se to děje u nás. Tam je pašování drog zločinem, ne poukázkou do vstupu mezi slavné a málem denně medializované, jako je tomu v ČR. Krom toho se svého času vyjádřila, že do Pákistánu přijela studovat islám. A kde jinde než v base je to tutovka nejlepší místo k takovému studiu? Tak ať předvede, co už nastudovala.

style ( 19. listopadu 2019 11:54 )

Je blbá? Jednání o její vydání a převoz sem snad stále probíhají ne? Tak ať je ráda za trest jaký má a za průtahy. Protože až na to své odvolání tam dostane 20let , nikdo s tím už nehne.

hahans ( 19. listopadu 2019 11:01 )

Jako obvykle chybí v článku vyjádření, že jde o nebezpečného zločince. Skoro by si jeden myslel, že je to jen nevinně odsouzená oběť pákistánských zvrhlíků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání