Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Marie H. při nehodě u Liberce ztratila sestřičky (†4 a †6) a mámu: Nemohla jsem se ani rozloučit, říká

Autor: Barbora Silná - 
4. listopadu 2019
05:00

Přišla o matku a dvě malé sestřičky! Pouhý týden poté se nejstarší dcera Marie H. (21) dozvěděla, že její mámu bez jejího vědomí zpopelnili. Nemůže se smířit s tím, že se s ní nemohla důstojně rozloučit.

Dcera Marie je přesvědčená, že nehoda, při níž zemřela její matka Marie (†44) a dvě malé sestřičky Anička (†6) a Lucinka (†4), nebyla nešťastná náhoda, ale sebevražda.

S maminkou se dcera přesto chtěla důstojně rozloučit. Její kremace však proběhla koncem minulého týdne, aniž by se o tom se sestrou Veronikou (16) dozvěděly. „V sobotu volala teta mému tátovi, který má soudem svěřenou do péče mladší sestru Verunku (16), že potřebují, aby dodala potvrzení o studiu, aby měli slevu na kremaci. Mamka už prý byla zpopelněna bez obřadu,“ popsala Marie.

Tajné zpopelnění ale není jediná šokující zpráva. „Teta také tátovi oznámila, že nebude mít ani žádné poslední rozloučení a máma nebude mít ani hrob. Je to chyba. Měli jsme se s mamkou rozloučit důstojně,“ dodala Marie.

Spory mezi rodiči Aničky a Lucinky řešily OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí) v Mladé Boleslavi a Frýdlantě. „V Mladé Boleslavi si otčím stěžoval na postup sociální pracovnice, zažádal o změnu, ale vedení mu nevyhovělo. Ve Frýdlantě jsme chtěli udělat zápis o tom, že jsme byli ve Frýdlantu a děti jsme nemohli dostat. Sociální pracovnice ale řekla, že nemá čas a nic řešit nechce,“ popsala dcera Marie.

Video  Marie přišla o mámu a dvě sestry  - Facebook/Marie H.
Video se připravuje ...

Nakonec došlo k úředním zmatkům, kdy měli v jeden den dvě různá rozhodnutí soudů. „Nikdo, ani policie, nevěděl, které platí. Ve Frýdlantě bylo platné to, co držela v ruce máma, a v Mladé Boleslavi to, co jsme drželi v ruce my,“ dodala Marie.

Neštěstí se odehrálo přesně v den, kdy soud pravomocně rozhodl o svěření děvčátek do otcovy péče. Ten si je proto jel vyzvednout k jejich matce. Stál v koloně vozidel, která projížděla okolo tragické nehody. V té chvíli ještě netušil, že na místě zemřela jeho expartnerka a obě dcery.

K tragické nehodě došlo u Mníšku na Liberecku 25. října, když se seat střetl s popelářským vozem. Řidička osobního auta a jedno dítě zemřely na místě. Druhé dítě svým zraněním podlehlo při přepravě vrtulníkem do nemocnice. Řidič náklaďáku vyvázl s lehkým zraněním. Nehodu vyšetřuje policie.

Den po ní vystoupila nejstarší dcera řidičky Marie s prohlášením, že české úřady nedaly na varování rodiny a svou nečinností případ zavinily. Rodina prý opakovaně upozorňovala na to, že matka vyhrožuje sebevraždou i tím, že zabije i obě dcery.

edapik ( 4. listopadu 2019 18:51 )

Z pomsty partnerovi, aby je neměl ani on, když ona nesmí. Nebyla by první ani poslední. Takových matek už bylo...
Pokud to nechápeš, jsi padlá na hlavu.

kriv ( 4. listopadu 2019 15:46 )

Proč by se zabila i s dětmi kdyby o ně nestála.Tady píše většina padlá na hlavu.

JaNat ( 4. listopadu 2019 12:55 )

JaNat ( 4. listopadu 2019 12:48 )

Ivana Svobodov ( 4. listopadu 2019 12:21 )

Souhlas

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání