Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Monika S. (†31) a tři malé děti zahynuly při požáru! Plameny jim odřízly únikovou cestu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Hasiči Praha)
Autor: yks - 
30. října 2019
11:58

Děsivou smrt Moniky (†31) a jejích třech dětí, Lenky (†3 měs.), Olívie (†4) a Zuzanky (†5), šetří policie z města Inowroclav na severu Polska. Požár bytu v nejvyšším podlaží jim odřízl jedinou únikovou cestu. Hasiči zachránili 12 lidí. Monice ani jejím dětem už ale nebylo pomoci. 

 

 

Na problémového nájemníka, alkoholika Eugeniusze S. (61) žijícího v přízemí, upozorňovali obyvatelé domu v polské Inowroclavi opakovaně, úřady ale nereagovaly. Tentokrát mělo dojít na nejhorší. Pravděpodobný vývoj událostí byl podle polských médií následující.

V pondělí dopoledne měl muž v krvi přes 3 promile. Pustil plynový sporák, s tím, že si něco uvaří, a v zápětí usnul. Probudil se až v době, kdy už byl jeho byt v plamenech. Vyděsil se a z bytu ve  třetím patře utekl. Vratislavští hasiči vyjížděli k požáru po půl jedné.

Než dorazili do Orlowské ulice, požár v podkroví se rozšířil. Bylo nutné evakuovat nájemníky. Evakuaci značně zpomalilo to, že dům měl na oknech instalované kovové mříže. Pro více než 10 lidí, které se podařilo zachránit, přijel autobus a odvezl je do bezpečí. Hasiči se nakonec probojovali až do třetího patra. V jednom z tamních bytů na ně čekal hororový výjev.

Monika a její tři holčičky se pravděpodobně udusily kouřem dříve, než dovnitř pronikly plameny. Hasiči je vynesli z domu a záchranáři se pokoušeli o jejich resuscitaci, nedalo se už ale nic dělat. Děti i jejich matka byly už mrtvé.

Policie obžalovala Eugeniusze S. ze zabití a hrozí mu až 8 let. Místní lidé zdrcení takovou tragickou událostí nosí k domu svíčky a plyšové hračky. Starosta města vyhlásil dvoudenní smutek.

offline ( 30. října 2019 17:00 )

Klid, Poláků je dostatek. 40 milionů v Polsku a dalších nejméně 20 milionů je nalezlých v USA, Kanadě, Austrálii, na Novém Zélandu a v Západní Evropě.

nika70 ( 30. října 2019 12:54 )

Takže jak? Bydlel ten hchlap v přízemí nebo ve 3. patře???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání