Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mukl z hradecké věznice promluvil o předání spermatu vražedkyni Janákové: Nemožné!

Autor: chal - 
20. září 2019
05:01

Těhotenství vražedkyně Petry Janákové je nadále jedna velká záhada. Vyšetřování Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) potvrdilo, že otcem dítěte není nikdo z dozorců, jako nejpravděpodobnější se tak jeví varianta, že Janáková sehnala sperma od jiného vězně. Jenže podle zdroje Blesku přímo z řad vězňů hradecké vazební věznice je to prakticky nemožné - muklové jsou pod přísným dozorem.

GIBS ve čtvrtek potvrdil neoficiální zprávu, která českými médii proběhla už během středy - otcem dítěte Petry Janákové není nikdo z dozorců, jak vražedkyně původně uvedla. Vyloučily to testy vzorků DNA, které kriminalisté odebrali novorozenci i trojici bachařů, které Janáková obvinila ze znásilnění.

Vražedkyně televizi Prima údajně mimo záznam kamer potvrdila, že otcem dítěte je bývalý spoluvězeň. Mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová však kategoricky vyloučila, že by mezi dvěma trestanci mohlo dojít k pohlavnímu styku, nastavení bezpečnostních opatření to podle ní vylučuje.

Vězni jsou nicméně velmi vynalézaví, pokud jde o způsoby, jak si za zády dozorců předávat různé předměty, v případě Janákové šlo zřejmě o nádobku se spermatem. Jednou z variant je takzvané koňování, kdy si vězni věc předávají díky provázkům z okna do okna.

Další možností předávky je pak osobní kontakt. Toho však není mezi vězni odlišného pohlaví příliš a navíc podléhá přísným bezpečnostním opatřením. „Ve vazební věznici, kde jsou muži i ženy, ke kontaktu dochází třeba při výdeji stravy nebo při návštěvě lékaře, ale samozřejmě je to vždy pod dozorem Vězeňské služby,“ řekla mluvčí Blesku.

Její slova Blesku potvrdil nejmenovaný zdroj, který si v hradecké vazební věznici také odkroutil svoje. „Myslím si, že je to nemožné. Vězně, který vydává jídlo, vždycky hlídá bachař,“ popsal.

Jelikož se nepotvrdilo, že by Petru Janákovou kdokoliv z dozorců znásilnil, GIBS případ odložil. Vyšetřování tak převzali policisté podléhající ředitelství Královéhradeckého kraje.

havran2 ( 21. září 2019 12:52 )

Tomu vězni by měli taky přidat nějaký ten rok !

Inicio ( 20. září 2019 21:05 )

Přestaň tady lhát, srágoro!

slovan1954 ( 20. září 2019 20:25 )

Dík za titul vole!

Inicio ( 20. září 2019 17:53 )

A v tom ses probudil celý spocený, pitomo.

Inicio ( 20. září 2019 17:50 )

To ji nakoňoval Blbiš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání