Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vražedkyně Petra záhadně otěhotněla v base a museli ji pustit: Sousedé se děsí jejího návratu!

Autor: Barbora Silná - 
16. června 2019
05:00

Proboha, jak to, že ji pustili na svobodu? Tak se s obavami ptají od pátku lidé z Jilemnice na Semilsku. Jejich sousedka, vražedkyně Petra Janáková (29), totiž z basy zamířila do rodného města.

Janákovou propustil soud z vězení v Opavě, protože ve vazbě přišla záhadným způsobem do jiného stavu. Vyšetřují se dozorci a ověřuje se i možnost, zda jí někdo nepropašoval sperma. „Nemůžeme tomu uvěřit, že ji mohli pustit,“ svěřil se Blesku muž, který s ní v době vraždy bydlel v jednom z domů nedaleko jilemnického sídliště. „Prý měla ve vězení nějakého kuchaře. S manželem Jaroslavem (30) se rozvedla,“ doplnila jeho manželka.

Janáková údajně působila nenápadným dojmem. „Byla taková normální, kdo by do ní řekl, že bude tak chladnokrevně vraždit,“ doplnil její bývalý soused. Exmanžel Janákové, který je rovněž ve vězení, byl ale podle sousedů od pohledu zvláštní. „Měl na krku vytetované SS. Byl na ni zlý. Zasahovala u nich i policie. Ona se ho bála a plnila jeho rozkazy,“ má jasno sousedka.

„Byla nejlepší ve třídě. Její máma pak chodila po fabrice a naparovala se, že z holky bude nejmíň doktorka,“ doplnila sousedka. Janáková nakonec podle ní nedodělala ani jeden z učňáků, na který nastoupila. Posléze provozovala restauraci v místním Kulturním domě a také v Nové Pace.

Dvůr hrůzy

Sousedé také Nedělnímu Blesku ukázali dvůr, na kterém stálo zaparkované auto, v němž Janáková vraždila. „Bylo to před dvěma lety na začátku září. Najednou začali to svoje auto, byla to felicie, drhnout. Koukali jsme na ně, co blázní, a oni se snažili vyčistit tu krev v autě,“ popsali.

Střílela zezadu

Janáková dostala 30 let za vraždu sběratele známek. S manželem Evžena B. (†50) z Prahy vylákali v roce 2017 k Lázním Bělohrad na opuštěné místo. Naložili ho do své škodovky a žena ho zezadu střelila za jízdy do hlavy. Oběť obrali o 34 tisíc a pohodili v poli. Už předtím manželé připravovali nebo se pokusili o několik vražd.

Bez dozoru

Soud Janákové v 6. měsíci těhotenství vyhověl, když požádala o přerušení trestu. Na svobodě bude zřejmě až do září příštího roku. Během této doby se nebude muset nikde hlásit. Potom by měla opět nastoupit do vězení.

kurioko ( 20. září 2019 11:55 )

Tohle od pohledu dobračisko musí být zcela asoviální ***. Sebrat jí dítě. Nechápu, proč má mít dítě u sebe, přitom 30 let kriminálu před sebou. To je pomsta společnosti.

halba ( 18. června 2019 11:10 )

Tak tady mame dalsi,co na ni sestoupil Buh,Duch svaty,v podobe cumaka.

tryskomys ( 18. června 2019 06:51 )

Chudáci lidé v jejím okolí,aby chodili a pořád se ohlíželi přes rameno,kdo za nimi jde.Tady tvrdě selhali ti soudci,co na to ta Beneška od Bureše,pustit takovou svoloč mezi nás,opravdu tady se mají lépe propuštění kriminalnici než normálně pracující občané.

madla ( 17. června 2019 11:56 )

no právě, jenže to nikdo neudělá, všem chlapům co jsou tady v dosahu odebrat vzorek na DNA a....

madla ( 17. června 2019 11:51 )

souhlas

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání