Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrah ze Žďáru nad Sázavou je na útěku: Tělo ženy (†53) našli v nelegální herně

Autor: ČTK - 
5. června 2019
16:30

Úterní nález mrtvé ženy (†53) v nelegální herně ve Žďáru nad Sázavou vyšetřují policisté jako vraždu. Pachatel je na útěku, kriminalisté po prvním letošním vrahovi na Vysočině intenzivně pátrají.

Násilný trestný čin, při kterém v úterý ve Žďáru nad Sázavou zemřela třiapadesátiletá žena, vyšetřují kriminalisté jako vraždu. Ženu našli mrtvou v úterý ráno v nelegální herně. K určení přesné příčiny a doby úmrtí byla nařízena soudní pitva, uvedla ve středeční tiskové zprávě policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Po pachateli vraždy intenzívně pátráme. S ohledem na skutečnost, že prověřování je na samém počátku, nelze k němu v současné době poskytnout žádné podrobnější informace,“ sdělila Čírtková. Je to první vražda, kterou policie letos na Vysočině vyšetřuje.

Loni policisté na Vysočině vyšetřovali tři vraždy nebo pokusy o ni. U jedné z nich, která se stala v říjnu 2018 v Moravských Budějovicích, dnes Krajský soud v Brně uložil obžalovanému čtyřicetiletému Marcelu Formanovi 16,5 roku vězení se zvýšenou ostrahou. Podle soudu zasadil šestatřicetileté ženě 24 ran.

Příbuzným oběti má muž podle rozsudku jako nemajetkovou újmu zaplatit 1,5 milionu korun. Podle soudce šlo o zvlášť surovou vraždu. Muž činu lituje, omluvil se. Rozsudek není pravomocný.

Z vraždy manželky byl loni v listopadu obviněn osmatřicetiletý muž z Třebíče. Jako pokus o vraždu skončil v červnu spor mezi mužem a jeho družkou na Pelhřimovsku. Žena přežila jen díky včasnému zásahu lékařů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání