Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Studentka se zabila podle návodu na internetu: „Najdeš klid,“ povzbuzovali ji uživatelé

Autor: rc - 
3. června 2019
11:04

Studenou, bezvládnou a se sinalou tváří našla máma Jackie Bieberová svou dceru Shaw Shattoovou. Pětadvacetiletá dívka, která trpěla depresemi, si vzala život podle návodu, který našla na internetu. Uživatelé webové stránky pro „sebevrahy“  navíc dívku povzbuzovali, aby se zabila. 

Shawn Shattoová pochází z města Newberry ležícího v americké Pensylvánii. Dlouhodobě bojovala s pocity úzkosti a depresemi.  „Měla své problémy. Pracovali jsme na tom,“ řekl její otec Chip Bieber pro Daily Mail.

Pětadvacetiletá dívka však místo odborné péče hledala pomoc na internetu, kde nakonec našla smrt. Na internetu našla stránku pro osoby se sebevražednými sklony. Zatímco pročítala bezpočet komentářů, rozhodla se, že skoncuje se svým životem. Na webových stránkách našla dokonce třídenní návod, jak spáchat sebevraždu.

Návod zahrnoval dávkování různých volně prodejných léků. „Ta webová stránka jí nedala šanci,“ dodal její nevlastní otec. Shawn si tam dopisovala s několika lidmi, kteří mladou dívku dokonce k sebevraždě povzbuzovali. „Nikdo jí tam neřekl, že je jiná cesta. Je to jako nějaký kult,“ řekla její máma Jackie.  

Shawn se nakonec rozhodla následovat instrukce, které na internetu našla. Dvaadvacátého května byla doma se svou mámou, která si myslela, že Shawn spí. Ovšem dívka dlouho nevycházela, a tak se šla Jackie podívat, co se děje. Našla ji v pokoji, bezvládnou. Její tvář byla sinalá a studená jako led.

Když probírala dceřiny věci, našla i stránku, která jí pomoha zemřít. „Prostě si to vezmu. Jsem strašně vystrašená,“ napsala poslední komentář na webovou stránku Shawn. „Bezpečnou cestu a doufám, že najdeš klid,“ reagoval na její zprávu jeden z uživatelů.

Rodina Shawn, která milovala knihy a studovala vysokou školu, už upozornila policii. Strážcům zákona dodali všechny komentáře, které Shawn na stránku přidala. „Nejsme stránka, která má podporovat někoho, aby spáchal sebevraždu. Říkat, že naše komunita podporuje lidí, aby spáchali sebevraždu, jednoduše není pravda. Říkat, že toto fórum zabíjí své členy, je lež,“ uvedl administrátor stránky. Vysvětlovat to teď ale bude jiným.

jameson ( 3. června 2019 14:27 )

Šikovná slečna, že aspoň pochopila návod.

Kubaj CZ ( 3. června 2019 13:58 )

Je to jejich problém že se chtějí zabít a tu stránku bych já nesmazal, je to jenom jejich věc a když jim člověk zabrání se zabít takhle, tak stejně třeba skočí z mostu. Když to lidi chtějí udělat, nelze jim v tom zabránit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání