Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodina pokousané Eriky (4) z Chomutova živoří bez domova: Otec promluvil

Autor: yks - 
18. září 2019
10:52

Týden poté, co strážníci zveřejnili informace o případu malé poraněné holčičky, kterou  našli v chomutovské kolonii bezdomovců, promluvil její otec. Zatímco jeho dcerka Erička (4) skončila nejdříve v nemocnici a posléze v zařízení pro děti, on plánuje znovusjednocení rodiny.

Déle než měsíc údajně žila malá Erika se svými rodiči Janem C. a mámou Janou v kolonii bezdomovců v Chomutově. Když městští strážníci lokalitu obývanou zejména lidmi bez domova kontrolovali, řekli jim prý rodiče, že ve stanu přespávají dočasně.

Podle zprávy městské policie se mužům v uniformách nezdálo, že se v okolí provizorního příbytku nacházely poházené dětské hračky, a pojali podezření, že by se tam mohlo nacházet dítě.

Zranění od psa se nehojilo

To se i potvrdilo. Uvnitř byla malá dívka. Strážníci se rozhodli ji zkontrolovat. Všimli si při tom, že je zraněná na tváři. Rodiče uvedli, že dívku pokousal pes. Policisté proto zavolali na místo záchranáře. Zranění se ale nehojilo, a tak muselo děvčátko vyhledat lékařskou pomoc znovu o den později.

Pracovnice oddělení sociálně–právní ochrany dětí podle zprávy MP Chomutov uvedla, že bylo vydáno rozhodnutí k odebrání děvčátka a díky spolupráci s nemocnicí nedojde k situaci, kdy by rodiče mohli za dítě podepsat reverz. Holčička skončila v Klokánku. Zpráva chomutovských strážníků o záchraně dítěte z nevyhovujících podmínek měla mezi lidmi velký ohlas. 

Ukradli mi tu nový „najky“

V úterý deník Dnes uveřejnil článek o kolonii a také dalších osudech dítěte, které se podle deníku jmenuje Erika. Její otec Jan v něm promluvil také o plánech, které má rodina do budoucna. Zatím prý rodiče mohou za holčičkou jen chodit na návštěvy, ale to se prý má už brzy změnit.

Jan uznal, že podmínky v kolonii jsou drsné a ani on se v oblasti prý necítí bezpečně. „V noci tady pořád někdo šmejdí kolem stanu. Před pár dny nám někdo rozřízl stan, dokonce mi někdo ukradl botu. Koupil jsem si nový ‚najky‘ a zbyla mi jedna,“ postěžoval si redaktorům Jan C.

Brzy však prý plánuje vzájemné shledání. „Budu dělat tady v Chomutově, v zooparku krmit zvířata. Manželka bude v říjnu bydlet u mámy a od listopadu  budeme zase rodina,“ sdělil pro Dnes Eričin otec. Pes, který dítě pokousal, údajně skončil v útulku, protože nebyl očkovaný.

 

 

vitalika ( 18. září 2019 17:59 )

Doufám že jim už nikdy dítě nevrátí to by byl asi vrchol všeho od naší sociálky.

agfor ( 18. září 2019 15:35 )

No, jak kdo, ale z platu šlo zaplatit činži a i docela na slušnou dovolenou zbylo. Teď vládnoucí sebranka krade a chce úplatky na všech úrovních. Zvláště se tím vyznačuje jakýsi Pour ze Soběslavi.

panda82 ( 18. září 2019 13:52 )

Kolik v Chomutově zaměstnává siciálka úřednic, přece rodiče chodí někde pro dávky, nebo jsou v evidenci ÚP, co dětská lékařka, hlavně, že je o 60tisíc úředníků navíc. To je musí najít policie, jinak úředníci nejen v Chomuově, chodí jen na úřad bez výsledků práce, vlastně proč ne, nikdo to nekontroluje.

HledacPravdy ( 18. září 2019 13:31 )

To je pravda. Ač to byli v podstatě zločinci, o chudý lidi se postarali.

Bleskoska ( 18. září 2019 13:18 )

Tak že by zas nějaký důchodce vysolil 300 000 Kč, jako v tom případě jakési "skleněné" holčičky, popsaném výše?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání