Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka se 3 dětmi živořila v garáži bez vody a topení: Nejmladšímu bylo půl roku!

Autor: uá - 
4. října 2018
14:33

V garáži v ústecké ulici Králova Výšina, bez vody a topení, přespávala žena se třemi dětmi (6 měsíců, 3 a 9). Městskou policii na ni upozornil anonym, který uvedl, že tam rodina takto živoří už delší dobu.

Strážníci v garáži, která byla doslova zavalena krámy, skutečně zastihli ženu středního věku. Bylo zřejmé, že tam žije už dlouho. Měla tam nábytek, osobní věci, na zemi starý koberec, nádobí i vařič s plynovou bombou, na kterém chystala jídlo.

„Tvrdila, že v garáži, kterou má od majitele pronajatou, opravdu už nějaký čas přebývá spolu se svými dětmi, a to z důvodu rekonstrukce bytu,“ popsal zástupce ředitele ústecké městské policie Jan Novotný. Dodal, že v době, kdy ji hlídka zastihla, měla u sebe dvě děti, nejstarší bylo ve škole.

Děti jí vzali

Strážníci okamžitě informovali sociálku, jejíž pracovníci postupně rozhodli o odebrání obou starších dětí a jejich přemístění do Klokánku. Žena s nejmladším dítětem, které nebylo v dobrém zdravotním stavu, je nyní podle informací Blesku v nemocnici. Co s nimi bude dál, zatím není jasné. „Případ dál řeší sociální pracovníci,“ uvedl bez dalších podrobností mluvčí magistrátu Karel Rouč.

Muž bez domova zůstal

V garáži s ženou a jejími dětmi přebýval také místní bezdomovec, který tam ale v době zásahu městské policie nebyl. Do garáže se později vrátil a nyní v ní dál žije sám.

europa ( 5. října 2018 05:45 )

Kapitalismus. Tohle jsme chtěli?

nemocna ( 5. října 2018 03:42 )

matka milující své děti prchala před úředníky věděla že vezmou děti kdyby jí raději dali byt aspoň jednopokojový s koupelnou a wc, úřad to řeší hned že vezme děti a matka si je může vzít až zabezpečí bydlení apod. bydlela v garáži ano nevhodné pro děti byly spolu pohromadě, co mohla dělat? ted jí vzali děti každý je jinde a ještě jí budou úřady popotahovat za špatné podmínky pro děti, už je to tady jako v Norsku místo pomoci vezmou děti a je jim jedno jak se cítí a co prožívají, že pláčou o mámu a nemůžou pochopit že nemůžou zpět k ní, hnus úředníci a přitom vím že v každém městě jsou drženy volné byty kdyby se něco někomu stalo, vyhořeli apod. at se má kde rodina nastěhovat, proč jí nedají aspoň garsonku??? nepomůžou s nájmem? kde na to má vzít na mateřské a samoživitelka tří dětí??? stát by se měl o takové lidi postarat a ne jen počítat kolik procent v našem státě je bezdomovců jak jsme na tom dobře fuj za komunistů bezdomovec neexistoval! všichni měli bydlení a na nájem, živobytí, ted jsou lidé bez domova, hladoví, mrznou venku a počítají kdy už bude datum a dostanou peníze, hlavně že vládníci si přidávají a sami sobě odsouhlasí kolik zase dostanou přidané peněz, mají až až nic bych jim nedala!!! ukončila částku platů bez navyšování, tam at se starají at mají všichni občané bydlení, co jíst a práci, at je vidět že něco dělají pro stát a občany at se mají líp, ne zaměstnávat cizince, starat se o cizí sirotky, rozprodávat pozemky, byty cizincům, toto už není česká země, ale rozkousaný stát plný různých cizinců, Češi jsou utlačovaní ve své rodné zemi

anka ( 4. října 2018 22:14 )

mila odeso, socik zkrachoval a skrachovava vsude na svete....

mazliva.samicka ( 4. října 2018 20:22 )

Jo ty babány si teď může dát..v tý studený...plesnivý garáži..a..hlavně..ta svoboda..ta je přece tak strašně důležitá..

mazliva.samicka ( 4. října 2018 20:14 )

Ta..bl.bá..zlá..kr.áva..má jiný starosti..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání