Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka vyhodila novorozence z 5. patra: Život mu zachránil banánovník!

Autor: ital - 
4. října 2018
10:30

Pouze několik hodin staré novorozeně objevili obyvatelé provincie Samut Prakan v centrálním Thajsku v banánovníkovém sadu za bytovým domem. Okolo něj leželo několik spadlých listů banánovníku, jež mu zachránily život. Zbrzdily jeho pád z bytu v pátém patře.

V pondělí okolo půl jedenácté hodiny dopoledne uslyšeli obyvatelé v provincii Samut Prakan dětský pláč v sadu banánovníků nacházejícím se za bytovou jednotkou. Přelezli dvoumetrový plot a našli tu malého chlapce, jenž byl pouze několik hodin po narození. Stále měl ještě na sobě placentu a pupeční šňůru.

„Okolo 10:30 jsem zaslechl pláč, ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Později jsem se poradil se sousedem a šli jsme to zkontrolovat,“ pověděl jeden z místních obyvatel, Hang Konhaan (55). „Našli jsme malé miminko, které plakalo. Kolem něho byly popadané listy, které mu zachránily život,“ doplňuje Hang.

Zázrakem novorozenec vyvázl bez zranění pouze s několika škrábanci a štípanci od komárů. Policisté pátrají po náctileté dívce, kterou sousedé krátce předtím viděli pohybovat se v okolí. Prý měla krátce před porodem. „Viděl jsem těhotnou dívku, ale netušil jsem, kdo to je,“ dodal ve svém prohlášení Hang.

Podplukovník Amnant Charoen z policejní stanice v okrsku Samrong Nua sdělil: „Policie obdržela hlášení v 11:00, že se v banánovníkovém sadu našlo dítě. Leželo pod stromem a po tělíčku mu lezla spousta mravenců a komárů. Mělo vyrážku a zarudlou pokožku. Vše naznačovalo tomu, že vypadlo z velké výšky.“

Policisté případ vyšetřují a jsou si jisti, že dítě patří náctileté dívce, která tajně porodila v jednom z bytů v pátém poschodí. Novorozený chlapec byl převezen do nemocnice a dobře se zotavuje.

Matka může být obviněna z pokusu o vraždu. „Zjišťujeme veškeré informace od sousedů a matka bude za svůj čin soudně stíhána,“ doplnil Charoen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání