Zrzka Josephine Gillanová, která se proslavila jako prostitutka Marei ve fantasy seriálu produkce HBO Hra o trůny, je naprosto zoufalá. Herečka podstupovala podle nařízení sociálních služeb terapie, které jí měly pomoci při odbourávání poporodní deprese a svou osmiměsíční holčičku zatím svěřila do péče své blízké přítelkyně. Jenže úřady zasáhly! Video, které Gillanová umístila na twitter, zachycuje dramatický okamžik odebrání dítka, k němuž došlo koncem minulého týdne o půl jedné v noci. Úředníci doprovázeni policií jednali na základě soudního příkazu a děvčátko dočasně umístili do pěstounské péče. 

Maličkou Glorii odnesla zabalenou v přikrývce žena, kterou doprovázeli dva uniformovaní muži. Toto drastické řešení by podle úředníků mělo být tím nejlepším řešením v zájmu dítěte. S tím ovšem Gillanová zásadně nesouhlasí.  „Unesli mou dceru a dali ji do jiné rodiny! Nesmím ji vidět a navazovat s ní kontakt! Nemám tušení, kde je,“ štká herečka na webové stránce GoFoundMe, kde zároveň žádá o pomoc s právními postupy – a i získáním peněz na jejich zaplacení. „Nebyla jsem tam v té době a nevěděla jsem, co udělali. Je to naprosto pobuřující! Neudělala jsem vůbec nic špatného, a stejně tak ani moje kamarádka, která se o ni starala!“

Ta se údajně snažila sociální pracovníky přemlouvat, bylo jí však řečeno, že pokud se jim rozhodne dítě nevydat, bude zatčena. „Všem nám to zlomilo srdce,“ prohlašuje rusovlasá kráska s napůl britským a napůl izraelským původem. V současné době herečka z Hry o trůny nepracuje, jak se svěřila na GoFoundMe stránce, jelikož „natáčení už skončilo a já jsem zaneprázdněná mateřstvím“. Izraelské ministerstvo sociálních věcí a sociálních služeb sdělilo The Times of Israel, že tento případ řeší mimo jiné i s britskými orgány sociální péče. Odmítlo se však vyjádřit k podrobnostem celého incidentu a k důvodům, proč se takto izraelští úřednici rozhodli. A stejně tak tajemná zůstává i Gillianová.

Půvabná Josephine se nikdy předtím netajila tím, že jí role v populárním seriálu změnila život. Její minulost byla totiž velice peprná. „Hra o trůny mě zachránila před životem prostitutky a učinila ze mě daleko silnějšího člověka. Pracovala jsem jako ku*va a točila porno pod pseudonymem Sophie O'Brien, když jsem zahlédla inzerát na herečku pro seriál. Sháněli mladé ženy s větším přírodním poprsím a bez tetování, kterým nebude dělat problém svléknout se před kamerou. Ihned jsem jim poslala svou fotku. Odepsali, že mě berou, a já byla nadšená, protože to znamenalo, že budu moct dělat skutečné herectví. Ale vůbec jsem netušila, jak moc to změní můj život,“ prozradila před lety Josephine Gillanová magazínu Daily Mail.

VIDEO: Hra o trůny končí osmou řadou. • Trailer finálové série.

Video
Video se připravuje ...

Hra o trůny končí osmou řadou. • Trailer finálové série. HBO

Fotogalerie
89 fotografií