Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrůza v Děčíně: Syn (17) strčil tátu z balkonu. Při pádu se napíchl na plot

Mladík měl tátu shodit po hádce z balkónu ve třetím patře.(vpravo)
Mladík měl tátu shodit po hádce z balkónu ve třetím patře.(vpravo)  (Autor: Michal Israel Volf)
Aktualizováno -
13. září 2019
10:27
Autor: VaB - 
13. září 2019
09:38

Tragicky skončila hádka mezi otcem a synem v Děčíně. Teprve sedmnáctiletý mladík údajně vystrčil svého otce (†67) z balkonu, ten se po nešťastném pádu napíchl na plot a na místě okamžitě zemřel. Mladík byl obviněn z vraždy a je ve vazbě. Otec byl navíc jeho poslední rodič, matka mu totiž před pěti lety zemřela.

K tragédii došlo ve čtvrtek 5. září v Děčíně. „Neměli mezi sebou spory, vždycky o synovi mluvil s nadsázkou, říkal, že je to jeho miminko,“ řekl jeden z kamarádů mrtvého muže pro MF DNES. Přátelé se v úterý 10. září se svým zemřelým kamarádem rozloučili v jeho oblíbené hospodě. 

Ve sportovním areálu u místní hospody hrál muž pravidelně nohejbal. Jeho syn si sem občas chodil zaházet na koš, ve škole hrál basketbal, i za děčínský mládežnický tým. Podle MF DNES měli sousedé policistům vyprávět, že se z bytu často ozývaly hádky. O syna se staral jen jeho otec, matka mu zemřela před pěti lety.

Byly hádky spouštěčem k tragédii? Policisté k domu vyjížděli ve čtvrtek brzy ráno. Poté co k místu dorazila první hlídka a záchranáři, muži už nedokázali pomoci. Vyšetřovatelům bylo hned jasné, že se na tragédii podílela jiná osoba.

Sedmnáctiletý syn podle obvinění vystrčil svého otce z balkónu ve třetím patře. Ten poté nešťastně dopadl na železné tyče od plotu a na místě zemřel. Podle zjištění kriminalistů předcházel pádu konflikt v bytě. Policisté několik minut po příjezdu zadrželi podezřelého. 

Záchranáři přeci jen jednu osobu do nemocnice převezli. Jednalo se o nezletilou osobu, která utrpěla akutní stresovou reakci. Chlapci nebylo ještě ani patnáct let. Vyšetřovatelé si jsou jistí, že syn svého otce zabil úmyslně. Byl tedy obviněn z vraždy a soud ho poslal do vazby. Důvodem je obava z útěku, navíc by podle nich mohl v trestné činnosti pokračovat. Jako mladistvému mu hrozí nanejvýše deset let vězení. 

snehuIak ( 13. září 2019 23:42 )

Nejspíš se leknul strejdy napíchlýho na plotě.

smradlavamakrela ( 13. září 2019 15:48 )

Ethnomord.

kostel ( 13. září 2019 13:11 )

Což o to, "chlapcovi" může podle pravidel být. Ale proč do jednoho článku o 17letém vrahovi zamontují stresovou poruchu nějakého 15letého, tomu fakt nerozumím.

rampepurda ( 13. září 2019 12:54 )

Chlapcovi nebylo ani patnáct let? Snad CHLAPCI, ne? Novinářská elito.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání