Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tragická smrt mladého Čecha (†19) v Anglii: Vyšetřování odhalilo, jak Erik umřel

Erik (†19) zemřel v Anglii poté, co spadl z útesu: Britské úřady uzavřely vyšetřování jeho smrti.
Erik (†19) zemřel v Anglii poté, co spadl z útesu: Britské úřady uzavřely vyšetřování jeho smrti.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: rc - 
26. srpna 2019
21:23

Britské úřady uzavřely vyšetřování tragické smrti Čecha Erika H. (†19), který zahynul v lednu v anglickém South Gare poté, co spadl do ledového moře. Ve snaze zachránit svého kamaráda za ním do vody skočil jeho devatenáctiletý kamarád Jan B., mladíkovi už však pomoci nezvládl. Erik o týden později zemřel v nemocnici.

Erik H., který žil v anglickém městě Middlesborough, se letos 12. ledna vypravil se svou sestrou a dvěma přáteli na výlet do South Gare ležícím v Severním Yorkshiru. Podle vyšetřovatelů si kamarádi jen užívali a »blbli spolu«, když došlo k tragédii. Domů se jeden z nich už nevrátil. Rodák z Mostu spadl kolem osmé ráno do ledového moře. Jeho kamarád Jan B. ve snaze mu pomoci skočil za ním do vody. Vytáhnout se mu ho ale nepodařilo.

Na místo tragédie okamžitě vyrazili záchranáři. Těm se Erika podařilo vytáhnout z vody a okamžitě ho začali resuscitovat. Následně byl převezen do zdravotnického zařízení James Cook University Hospital, kde se ho lékařům sice podařilo oživit, mladík ale utrpěl smrtelné poškození mozku.

„Eržo, je den, kdy by ses měl vzbudit, už delší dobu spíš, určitě se ti zdá něco krásného, ale vrať se zpátky domů. Věděl jsi, že i neznámí lidé, které neznáš, se za tebe modlí? A víš proč? Protože ti každý věří, že to zvládneš a ukážeš jim, že jsi silný kluk,“ napsala na facebook tehdy jeho kamarádka. Devatenáctiletý mladík se však už z bezvědomí neprobral, zemřel o týden později na nemocničním lůžku.

Po více než půl roce od tragédie britské úřady uzavřely vyšetřování případu. Pitva podle informací britského deníku The Northern Echo prokázala, že zemřel na srdeční zástavu a podchlazení. Patoložka Clare Baileyová navíc dodala, že smrt Erika byla jen nešťastná nehoda, na níž neměl podíl nikdo cizí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání