Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milionář vypadl z lodi do jezera a zmizel pod hladinou. Slavný filmař je stále nezvěstný

Piotr Wožniak-Starak s manželkou
Piotr Wožniak-Starak s manželkou  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
19. srpna 2019
22:30

Polští policisté, hasiči, pohraničníci a záchranáři na severovýchodě Polska druhým dnem pátrají po milionáři a filmovém producentovi Piotru Wožniakovi-Starakovi, který zmizel na Mazurských jezerech. U břehu jezera Kisajno zatím našli prázdný motorový člun, ze kterého devětatřicetiletý milionář vypadl.

Do zatím bezúspěšného pátrání byl nasazen i vrtulník a sonar. „Pátrání bude pokračovat, dokud nedospěje k výsledku,“ řekla policejní mluvčí portálu Gazeta.pl. Wožniak-Starak patří k nejznámějším polským celebritám, za manželku má i známou moderátorku.

Je nevlastním synem jednoho z nejbohatších Poláků, podnikatele ve farmaceutickém průmyslu Jerzyho Staraka. Po jezeře Kisajno se plavil s nejmenovanou sedmadvacetiletou ženou a při prudkém obratu oba vypadli z lodi.

Žena pak doplavala na břeh a informovala policii o pohřešovaném společníkovi, který na sobě neměl záchrannou vestu. Policie ani prokuratura jméno milionářovy společnice na lodi neuvedly, podle médií to mohla být jeho sestra.

Wožniak-Starak mimo jiné předloni produkoval film Umění milování (Sztuka kochania) o gynekoložce Michalině Wislocké, která před 40 lety v komunistickém a konzervativním Polsku se silným náboženským cítěním odhalila ženám právo na orgasmus.

Film, který v Polsku během dvou týdnů vidělo přes milion diváků, se promítal na Letní filmové škole v Uherském Hradišti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání