Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pohřešovaná Jitka (†48) byla nejspíš zavražděna! Jejího bišonka stále nenašli

Jitka byla bohužel zavražděna. Její pes se nenašel.
Jitka byla bohužel zavražděna. Její pes se nenašel.  (Autor: Policie ČR/Profimedia.cz)
Autor: shp, ČTK - 
15. srpna 2019
08:42

Všechny naděje nadobro vyhasly. Tělo nalezené 1. srpna v rybníku mezi obcemi Habry a Kámen patří pohřešované osmačtyřicetileté Jitce z Havlíčkova Brodu, potvrdily testy. Žena byla podle policie zavražděna. Bišonek, při jehož venčení se podle všeho ztratila, dosud nebyl nalezen.

Na smrti pohřešované Jitky z Havlíčkobrodska měla podíl další osoba. V tiskové zprávě to ve čtvrtek uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Žena byla pohřešovaná několik dní. Pátrali po ní psovodi i vrtulník. Policie od začátku upozorňovala, že se mohla stát obětí trestného činu. Teď případ řeší jako vraždu.

Genetické testy potvrdily nejhorší

Z výsledků genetického srovnání odebraných vzorků vyplynulo, že se jedná o pohřešovanou ženu z Havlíčkova Brodu. Z výsledků provedené soudní pitvy vyplynulo, že na její smrti nese vinu cizí osoba a že žena zemřela násilnou smrtí,“ uvedla Čírtková. Policie zahájila úkony trestního řízení, nikoho neobvinila.

Žena podle původních informací, které dostala, odešla z domu 28. července na procházku se psem. Už se z ní nevrátila. Policisté včetně psovodů nebo potápěčů následně prohledávali místa, kde údajně psa venčila. Tělo nakonec našel svědek mnohem dál, než policie pátrala. Bylo zřejmé, že nalezená žena zemřela cizí vinou. Podle policie ale bylo nutné geneticky potvrdit její totožnost.

Třetí letošní vražda na Vysočině

Na Vysočině je to letos třetí vražda. První čin skončil v únoru pokusem vraždy v Jihlavě. Údajný pachatel už je obžalovaný. Druhá vražda se stala v červnu ve Žďáru nad Sázavou. Obviněný je ve vazbě, případ se dál vyšetřuje, řekla Čírtková.

nika70 ( 15. srpna 2019 13:56 )

Chudák pejsek. Snad to přežil ve zdraví a je u někoho doma schovaný...

Monikay ( 15. srpna 2019 09:39 )

hmmm tak to jsem zvědavá jestli někoho objeví

bibijana ( 15. srpna 2019 09:32 )

Musel to být strašný masakr. Žena se ztratila 28.července,našla se za pár dní 1.srpna. a přesto až genetické testy mohly potvrdit její totožnost.Za těch asi 5 dnů nemůže voda tak člověka rozložit.Nikde ani nepíší,jakým způsobem byla usmrcena,muselo to být hrozné.Dřív jsem ráda chodila do přírody,dnes mám ale strach,člověk nikdy neví,na koho tam natrefí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání