Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Malou Janu (†12) zavraždil v Českém lese kanibal: Její kamarádka Valerie (16) mu musela pomáhat

Tělo Jany Tokárové (†12) našli náhodní kolemjdoucí v Třemošenském rybníce v Plzni (vlevo ilustrační foto)
Tělo Jany Tokárové (†12) našli náhodní kolemjdoucí v Třemošenském rybníce v Plzni (vlevo ilustrační foto)  (Autor: YouTube, Najväčšie kriminálne prípady Slovenska, Romana Vébrová)
Autor: chal - 
14. srpna 2019
07:11

V pondělí uplynulo 25 let od brutální vraždy 12leté Jany Tokárové z Kyselky na Karlovarsku. Romskou dívku umlátil heverem 28letý německý zedník Ralf Huse. Vrah se nad mrtvou holčičkou ukájel, pil její krev a dokonce oběti vyřízl a snědl kus masa! Policisté vrahovi říkali Upír z Českého lesa. Deviant v Německu vyfasoval deset let a dva měsíce. Pak putoval do psychiatrické léčebny.

Němec Ralf Huse se živil jako zedník a bydlel v Halle nedaleko Lipska. Českou republiku navštěvoval často, důvod jeho návštěv ale nebyly památky nebo krásná příroda. Huse jezdil za romskými rodinami na Karlovarsku a nakupoval od mladých dívek moč a fekálie, které pak konzumoval.

Podle svědků měl občas chuť na moč takovou, že zakoupenou lahev odšpuntoval a zavdal si z ní přímo před zraky ostatních. Němec měl i další zvrácené choutky, které se rozhodl ukojit 12. srpna 1994 vraždou školačky.

Den předtím se Huse objevil v Klatovech, kde se snažil získat moč od mladé prodavačky v prodejně potravin Speciál. Ženu se snažil také přesvědčit, aby mu se svou přítelkyní dělala průvodkyni po Klatovsku. Huse prodavačce tvrdil, že je soukromý detektiv, který pátrá po osobě pijící moč.

Aby se prý dokázal co nejvíce přiblížit mentalitě hledané osoby, potřeboval vyzkoušet i to, co dotyčná osoba dělá. Češka cizinci moč odmítla dát, souhlasila však, že mu bude dělat průvodkyni. Místo kamarádky jako doprovod nabídla svého přítele, což jí pravděpodobně zachránilo život. Huse se na domluvenou schůzku nedostavil.

Zvrhlý zedník svou oběť našel v obci Kyselka na Karlovarsku v romské komunitě. Huse vzal 12. srpna spolu s manželkou na vyjížďku vypůjčeným karavanem 12letou Janu a její o čtyři roky starší kamarádku Valerii, se kterou se delší dobu znal.

Huse s manželkou vzali dívky na výlet do chmelařské oblasti v okolí Žatce, někde u Petrohradu pak Huse vůz zastavil s tím, že má poruchu. Jeho žena se spolu s Valerií vydala pro vodu. Když se dvojice vrátila, do vozu se mohla vrátit jen Husova žena. Německý pár s mladší dívkou odjel a Valerii nechal napospas u silnice.

Janu čekal příšerný osud. Její tělo bylo nalezeno po dvou dnech na hladině Třemošenského rybníku v Plzni. Holčička byla na první pohled zavražděná. Měla rozbitou hlavu a kromě toho byla na jejím těle jedna zvláštnost – dívka měla na předloktí vyříznutý 12centimetrový proužek masa.

Policisté měli podezření, že mají co dočinění s kanibalem. Jméno i podobizna pravděpodobného pachatele bylo díky výpovědi 16leté Valerie brzy známé. Dívka policistům řekla, že ji i Janu dotyčný nutil, aby si vyřízly kousek masa, který by mohl sníst.

Německá policie v minulosti Huseho několikrát stíhala za násilné delikty, navíc jim bylo známo, že zedník trpí deviací, která se projevovala konzumací cizí moči a fekálií. Podle Němců bylo dokonce možné, že úchylka zahrnuje i pojídání lidského masa.

Necelé tři týdny od vraždy už Huseho na žádost českých policistů hledal Interpol. Pátrání trvalo zhruba dva měsíce, než se kolem kanibala na začátku října stáhla smyčka. Huse se německým policistům po zatčení k vraždě romské dívky přiznal. „Nechápu to. Jako dítě Ralf nesnesl pohled na krev,“ řekl později médiím deviantův otec.

Proč ale Janě vyřízl kus masa z těla, nejprve neprozradil a označoval se za náboženského fanatika. K této možnosti se zpočátku přikláněl i státní zástupce. Huse na nejbližší strom od místa činu totiž vyryl kříž.

Policisté zadrželi i Huseho manželku, která se přiznala, že o vraždě dívky věděla, manželovi ale prý nijak nepomáhala. Němci vraha do České republiky nevydali. Ralf Huse s vyšetřovateli i soudem plně spolupracoval a svého činu litoval, což mu pomohlo jako polehčující okolnosti.

Soudce při vynášení rozsudku také ocenil, že obžalovaný nezatajoval žádné detaily. V soudní síni tedy zaznělo, že Huse 12letou dívku umlátil v karavanu heverem a pak pil její krev, u čehož se sexuálně uspokojil. Kus masa, který z těla vyřízl, podle svých slov pozřel.

Huse u soudu vypověděl, že takový zvrácený čin se mu několik měsíců před zabitím dívenky stále dokola odehrával před očima, uskutečněnou vraždou pak konečně ukojil své sexuální choutky. Odsouzený deviant se nechal slyšet, že chce, aby bylo jeho maso namleté do karbanátků a smíchané s krví snědeno.

Soudce poslal Huseho na deset let do vězení s tím, že po odpykání trestu musí podstoupit léčení na psychiatrii. Deviant měl být umístěný v ústavu, dokud ošetřující lékaři neusoudí, že už není nebezpečný pro společnost.

Další dva měsíce soud Husemu přičetl za trestnou činnost na území Německa. V soudní síni byla při vynesení rozsudku i matka oběti, která po zaznění verdiktu nahlas vyjadřovala nesouhlas s výší trestu.

Šary Šaraz ( 6. června 2023 02:12 )

775072081 pro info

Šary Šaraz ( 6. června 2023 02:11 )

Omluva za pravopis

Šary Šaraz ( 6. června 2023 02:09 )

VUBEC nemáte potuchi co sme si jako rodina prožili a ty výmisli který tady dlouhá léta putujou novinářská skurvená lež dnes je 6.6. 2023 a budu žalovat besk..cz a zbitek lhářu a spolupqchatelu této vraždy kanibala.

evicka7538 ( 15. srpna 2019 17:08 )

To vy jebete vaše děti, holčičky este ani krámy nemají a už ví co je to ***. A maminky zase kouří svim synáčkům už od mala. A když ho má malého tak ho hodí do popelnice

evicka7538 ( 15. srpna 2019 17:04 )

Aby vás tam všechny pojebali, ženy by vám tak znaslnili a děti taky vy mrzáci český

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání