Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Česká hvězda instagramu znesvětila chrám na Bali: Šokující video rozzuřilo místní doběla

Autor: yks - 
13. srpna 2019
14:27

Velmi známým se na Bali, a mezi indonéskými obyvateli vůbec, stal český pár Sabina Doležalová a Zdeněk Slouka. Na instagram totiž umístil video, na kterém rozverně dovádí na posvátném místě hinduistů. V jednom momentu mladík posvátnou vodu použije k pokropení pozadí své společnice. A to pro místní věřící představuje obrovskou urážku.

Velkou vlnu pobouření mezi hinduisty nejen na Bali vyvolalo podle serveru Coconuts.co počínání českých turistů – youtuberky a výživové poradkyně Sabiny Doležalové a jejího partnera a trenéra Zdeňka Slouky.

K jejich neuctivému chování došlo údajně na tamním posvátném místě v městečku Ubud v centru ostrova Bali. Prohlédli si posvátný chrám ve vesnici Padangtegal a svou návštěvu také zaznamenali na video. Na příspěvku je ovšem patrné, že muž použil vodu ze svatyně k oplachování Sabinina pozadí.

Video  Video vyvolalo mezi místními skandál.  - Instagram/niluhdjelantik
Video se připravuje ...

Poté, co bylo video zveřejněno, povšimla si instagramového příspěvku místní proslulá obuvní návrhářka Niluh Djelantiková, která ho zveřejnila s patřičně peprným komentářem. Sabino a Zdeňku, jste oba ostuda pro náš ostrov,“ napsala mimo jiné, „Musíme si vybírat, jaké turisty k nám pouštíme,“ dodala žena, jejíž boty s oblibou nosí například modelka Gisele Bündchenová nebo herečka Uma Thurmanová. Její příspěvek brzy odstartoval lavinu rozhořčených komentářů na adresu necitlivého jednání české dvojice. 

Oba turisté se před místními snažili incident vysvětlit a uvést vše na pravou míru. „Jsme ateisté, a proto je pro nás obtížné poznat, které místo je posvátné,“ napsali Djelantikové, jenže ani to rozčílené místní moc neuklidnilo. „To, že jste ateisti, ještě neznamená, že můžete znevažovat jiné náboženství,“ odpověděl jim jeden z uživatelů.

Češi se pokusili omluvit také prostřednictvím videa zveřejněného na youtube. „Nevěděli jsme, že jde o posvátnou vodu a posvátný chrám. Prosíme o odpuštění a hledáme cesty, jak to napravit,“ říkají na videozáznamu. Sešli se také s představiteli vesnice a vydali společné prohlášení, že záležitost urovnali.

smeagol ( 14. srpna 2019 21:29 )

Ubozaci, tohle ma byt nekomu za vzor? Jejich mozkova kapacita je nedostacujici, ale horsi je, ze ta armada je sledujicich je na tom nejspis jeste hure.

JesseJames ( 14. srpna 2019 19:16 )

Nakopání do zadku na pranýři mi nepřijde tak špatný nápad. Místní to měli udělat na místě, natočit o tom videoklip a ten dát na youtube. Výmluvy na ateismus bych jim jen přičetl k tíži. Ostatně ateismus je dnes již někde brán jako nemoc duše.

Whitetee ( 13. srpna 2019 23:39 )

kdo to je???? V životě jsem o nich neslyšela... Njn, asi je sledují jen tupouni v pubertě...

kapka6 ( 13. srpna 2019 22:42 )

kdo bude jist jako ona, bude vypadat jako ona a možná i zblbne jako ona a ten přítel je zřejmě její přívěšek

montevideo ( 13. srpna 2019 20:04 )

***atá blondýna si zřejmě upšoukla tak, až se z toho pos.rala .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání