Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čeští youtubeři se vrátili do znesvěceného chrámu: Prošli očistným obřadem, hrozilo jim vyhoštění!

Autor: chal - 
15. srpna 2019
19:10

Čeští turisté, kteří na Bali způsobili mezinárodní skandál, se na místě činu pokusili odčinit napáchané škody. Youtuberka Sabina Doležalová se s přítelem Zdeňkem Sloukou vrátili do hinduistického chrámu, ve kterém si Sabina nechala od partnera pokropit pozadí posvátnou vodou, a podstoupili očistný obřad v přítomnosti hinduistického mnicha.

Jméno výživové poradkyně a instagramové hvězdy Sabiny Doležalové se v posledních dnech dostalo do povědomí tisíců lidí z celého světa. Ne však pro něco pozitivního nebo záslužného. Mladá Češka se „proslavila“ znesvěcením hinduistického chrámu na ostrově Bali v Indonésii.

Sabina Doležalová s partnerem Zdeňkem Sloukou na instagram neuváženě umísitli video, na kterém Slouka kropí pozadí posvátnou vodou z posvátného pramene v chrámu Beji ve vesnici Padangtegal.  Záběry vyvolaly nejen mezi místními hinduisty obrovskou vlnu nevole. Příběh české dvojice oběhl zpravodajské servery z celého světa.

Video  Video vyvolalo mezi místními skandál.  - Instagram/niluhdjelantik
Video se připravuje ...

Doležalová se Sloukou se za svůj čin omluvili prostřednictvím dalšího videa, které umístili na youtube. „Nevěděli jsme, že jde o posvátnou vodu a posvátný chrám. Prosíme o odpuštění a hledáme cesty, jak to napravit,“ uvedli.

Významný krok k napravení svého provinění turisté učinili ve čtvrtek, kdy se na místo činu vrátili v doprovodu hinduistického mnicha. Doležalová se Sloukou byli oblečeni do tradičního indonéského oděvu a pod vedením duchovního prošli očistným obřadem. Mnich zapálil kadidlo, rozezněl zvony a provinilci se napili posvátné vody.

Po absolvování obřadu si Češi mohli oddechnout. „Jsme moc vděční, že jsme dostali možnost očistit toto místo. Chtěl bych poděkovat všem obyvatelům Bali za jejich vstřícnost,“ řekl po ceremoniálu Zdeněk Sloupa podle agentury AFP. „Je nám to líto. Doufáme, že už nikdy nikdo nic podobného neudělá,“ dodala Sabina Doležalová.

„Udělali chybu, kterou zostudili náš ostrov. Každý, kdo poruší naše tradice, musí projít očistným obřadem,“ řekl AFP senátor Arya Wedakarna.

Doležalová se Sloukou svůj čin napravili účastí na rituálu, jestli by se ale ze strany turistů mělo něco podobného opakovat, podle všeho by provinilce čekal tvrdší trest. „Pokud se takto turista zachová v budoucnu, z ostrova ho vyhostíme,“ varoval guvernér Bali Wayan Koster v oficiálním prohlášení.

montevideo ( 16. srpna 2019 08:45 )

Doufám, že jim ta "frnda" uhnije.

jajas ( 15. srpna 2019 20:40 )

Měli strach o svoji p.r.d.e.l.! Komemdianti,.... celé je jim to pro smích. Pokud nebudou respektovat kulturu jiných zemí, mají sedět doma na své vlastní, zdravé p.r.d.e.l.i.!

montevideo ( 15. srpna 2019 20:35 )

Tuctová blbá blondýna. Stejná jako ta pipka v pákistánské base. A ten její pornovocas - škoda mluvit.

Tara-Tara ( 15. srpna 2019 20:32 )

nekteri z nas delaji proste ostudu všude...dřív se kradlo v nemecky mluvicich zemich, pak se kradlo zradlo ze svedskych stolu u more, ted se holt musí myt *** nekde v Thajsku, aniz by měli debilkove poneti, co vlastne a na jakem miste delaji...nakopat je

montevideo ( 15. srpna 2019 19:41 )

Měli je rovnou vyhostit. Z toho "očistného obřadu" mají tito primitivové pouze legraci.

Zobrazit celou diskusi