Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další trapas Meghan: Na oslavy dorazila v promáčených silonkách. Posadili ji do rohu

Autor: AKu - 
11. listopadu 2018
14:52

Stejně jako na celém světě, i ve velké Británii o víkendu vrcholí oslavy 100. výročí konce první světové války. Na vzpomínkovou slavnost v sobotu večer vyrazila i téměř celá královská rodina. Zatímco královna Alžběta nebo princ William seděli v lóži v první řadě, prince Harryho a vévodkyni Meghan posadili na „levná místa“ v horním rohu, kde byli sotva vidět, informuje deník Daily Mail. Vévodkyně si navíc neodpustila další trapas - na slávu dorazila v mokrých silonkách.

Ani královská rodina se tentokrát při vykonávání svých povinností nevyhnula typicky „anglickému počasí“, a především na oblečení prince Harryho a jeho choti Megan, bylo vidět, že si s deštěm užili své. Vévodkyni se „povedl“ další trapas - do síně dorazila v promáčených silonkách. Mokré fleky jsou patrné na všech fotografiích.

A proč královský pár promoknul? Mohly za to opět státnické povinnosti. Harry se totiž předtím zúčastnil ceremoniálu, jenž předcházel ragbyovému zápasu mezi Anglií a Novým Zélandem, a promokl přitom doslova až na kost. S nepřízní počasí se však popral statečně, a dal tak nepřímo pořádnou lekci prezidentu Donaldu Trumpovi. Ten se kvůli dešti ani neobtěžoval uctít památku 26.000 Američanů, kteří v první světové válce zahynuli.

Na velkou slávu do Royal Albert Hall v Londýně dorazila téměř celá královská rodina. A zatímco princové Charles a William seděli oba po boku královny Alžběty, princ Harry s chotí Meghan jako by v královské lóži vůbec nebyli. Usadili je totiž na „levná místa“ v pravém horním rohu.

Celá rodina se vyzdobila červenými máky symbolizujícími krev padlých vojáků. Zpráva, kterou měly vyslat do světa, ale zůstává stejná: „Nezapomeneme“. Jak se sluší a patří, všechny přítomné zastínila královna Alžběta II., jejíž mohutnou brož se čtyřmi květy zkrátka nebylo možné přehlédnout. O překvapení se postarala vévodkyně Kate, která své tři květy umístila netradičně na pravou straně hrudi, ačkoliv obvykle bychom je našli nalevo, aby byly co nejblíže srdci. Vzít si asymetricky střižené šaty, kvůli kterým nebylo brož na levé straně kde uchytit, možná nebyl úplně nejlepší nápad.

Stoleté výročí konce první světové války si v Royal Albert Hall připomněla také britská královská rodina Stoleté výročí konce první světové války si v Royal Albert Hall připomněla také britská královská rodina | Reuters

Mohutné oslavy vrcholí během neděle, kdy princ Charles jménem královny položí věnec k Památníku padlých na Whitehallu. Vůbec poprvé se k němu připojí i německý prezident Frank-Walter Steinmeier. Tímto historickým gestem smíření tak oba státníci dali najevo, že doba, kdy se miliony Evropanů navzájem masakrovaly v nesmyslných konfliktech, je snad již definitivně minulostí.

 

petrw ( 13. listopadu 2018 07:23 )

boze vzdyt tam porad prsi kra-va-lovna by mela mit obavy aby nenastydla když je Meghan tehotna/! nezmar1

fido2 ( 12. listopadu 2018 17:29 )

Vypadá jako pocákaná kečupem...

nezmar1 ( 12. listopadu 2018 16:28 )

Nevzdelanci z Plesku, zjistete si tradice, nez neco zacnete placat! Vlci maky se puvodne davaly na pravou stranu hrudi pro symbol cisla 11, pro vojaky je to smer podle hodinovych rucicek. Takze 11.11. v 11 hodin! Casem se tato symbolika uvolnila, takze je jedno, jestli jsou maky vlevo, tudiz blize srdci, nebo vpravo v pozici 11. hodiny, jak se to puvodne nosilo. A ze mela Meghan promacene puncochy od deste neni trapas, ale dava ji to vyssi hodnoceni, protoze ta zenska se neboji deste a v zajmu povinnosti se asi nemela sanci prevleknout. Vy tupani nevzdelani z Plesku!

joudajoudovy ( 12. listopadu 2018 11:47 )

a co chtit od navonene bidy, ktera byla dosazena primo sorosem?

5nastolevceskych ( 11. listopadu 2018 20:00 )

To je prd. Máme lepší: http://www.jenpromuze.cz/start/21694-milos-zeman-se-pochcal

Zobrazit celou diskusi