Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Porodila do kýble na dvorku: Dítě pak chladnokrevně hodila do jímky!

V jímce na odpad poblíž kina ve Stodu na Plzeňsku objevily děti mrtvolku novorozené holčičky. Matka ji zahodila do odpadu.
V jímce na odpad poblíž kina ve Stodu na Plzeňsku objevily děti mrtvolku novorozené holčičky. Matka ji zahodila do odpadu.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: red - 
24. července 2016
07:00

V jímce na odpad poblíž kina ve Stodu na Plzeňsku objevily děti mrtvolku novorozené holčičky. Byla polovina dubna 1963. Děťátko bylo částečně ponořené do vody, ručičky mělo zkřížené na prsou, nožičku pokrčenou k bříšku. Asi 50 cm od mrtvolky ležela placenta s pupeční šňůrou neoddělenou od dítěte.

Holčička měřila 50 cm a vážila 3,5 kila. Podle lékaře krátkou dobu po porodu žila, a dokonce se nadýchla. Na těle neměla žádné stopy násilí, utopila se. „Dítě zemřelo asi před 18 hodinami,“ upřesnil doktor.

V hledáčku kriminalistů záhy uvízla M. M. (18), která žila s rodiči nedaleko místa nálezu. Dívka ale odmítla, že by byla těhotná, a sdělila, že stále chodí do práce. Její výpověď potvrdila také maminka s babičkou, a tak kriminalisté prověřovali další mladé ženy.

Vyšetřování je však znovu přivedlo k M. M. Jejím kolegyním se totiž zdálo, že v jiném stavu přece jen být mohla. Při novém výslechu se M. M. přiznala. Dítě nechtěla, protože se rozešla se svým milým Miroslavem V., který se v poslední době hodně opíjel. Během těhotenství si břicho stahovala pásem, a tak si ničeho nevšimli ani rodiče.

V kritický den byla doma sama. „Chtělo se mi na malou. Záchod je na dvorku, a tak jsem šla na kbelík s vodou v chodbě. Při tom došlo k porodu,“ vypověděla mladá žena. Dítě spadlo do kbelíku. Prý ho neslyšela. Chodbu pak uklidila, tělíčko dcerky vylila i s obsahem kýblu do odpadků a šla spát. Druhý den ráno odešla jakoby nic do práce. Skončila ve vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání