Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Řidič smetl při ilegálních závodech auto v šílené rychlosti: 17 zraněných!

Autor: shp - 
19. července 2019
19:23

Chtěli se předvádět, vytahovat a hrát si na hrdiny akční filmové série Rychle a zběsile. Skončilo to tragicky. Řidič Julian Castano (22) při ilegálních závodech v anglickém městě Stevenage smetl ve svém nissanu kolemjedoucí toyotu a obě auta následně vlétla do diváků. Krvavý karambol skončil 17 zraněnými.

K děsivé nehodě došlo před zraky stovek lidí, které se do Stevenage v hrabství Hertfordshire přišly podívat na ilegální závody tuningových vozů. Kdyby ale zvědavci raději zůstali doma, nemuselo by dojít k tolika zraněním. Závody byly přitom avizovány a mnohokrát sdíleny na sociální síti, policie podle Daily Mailu ale tvrdí, že o nich nevěděla.

Bylo jen otázkou, kdy se to stane, tvrdí místní

To je však v přímém rozporu s tvrzením místních obyvatel, kteří si stěžují, že před opakovanými závody strážce zákona varovali, ale oni s nimi nic neudělali. „Říkali jsme jim o nich stokrát,“ naříkali podle webu lidé ze Sevanage s tím, že: „Bylo jen otázkou času, než se taková nehoda stane.“ Nyní je 17 lidí v nemocnici a zranění některých z nich jsou vážná.

Nehoda se stala v okamžiku, když Castano jel ve svém modrém Nissanu 350z v rychlosti asi 113 km/h a vrazil do kolemjedoucí černé Toyoty GT86. Po srážce oba vozy odlétly mezi diváky. Celá řada lidí zůstala zaklíněna pod vozy. Přihlížející se jim naštěstí snažili pomoci. Všude kolem byla krev a pohled to byl děsivý.

Organizátor: Další sraz už nebude

Příbuzní Castana portálu potvrdili, že byl do bouračky zapletený. Více však říct nechtěli. „Potřebuje nějaký čas s rodinou,“ vzkázali stručně. „Událost byla stabilní. Narušilo ji několik málo řidičů, které jsme nedokázali uhlídat,“ prohlásil organizátor srazu Rix Sidhu. Ten se nyní dušuje, že žádný podobný závod už pořádat nebude.

pupak_1 ( 19. července 2019 23:35 )

Tak aspoň už Castano ví, že opravdu není Fittipaldi.

Taurus70 ( 19. července 2019 23:31 )

To jsou jenom Anglani to se nepocita💩

ollina ( 19. července 2019 19:48 )

Závody byly ilegální a ti zranění to věděli....takže riskovali stejně jako Ti ilegální závodníci...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání