Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nebohý chlapeček (5) měl jít na obřízku: Bál se tak, že se ukryl na střeše ordinace

Chlapec (5), který utekl před obřízkou na střechu
Chlapec (5), který utekl před obřízkou na střechu  (Autor: Facebook/Anik Sutari)
Autor: DH - 
19. července 2019
22:42

Svět před nedávnem obletěla srdcervoucí fotografie pětiletého chlapečka z Indonésie, který utekl na střechu ordinace před doktorem. Ten mu chtěl udělat obřízku a nebohý hoch si tak útěkem chtěl uchránit svoje intimní partie. Bohužel se mu to nepodařilo.

Fotografii na facebook umístila lékařka Anik Sutari, jež měla operaci provést. Ta se okamžitě stala virální a brzy ji sdílely tisíce uživatelů.

Podle doktorky Sutari ji chování chlapce naprosto odrovnalo. „Během mé profesní historie, která je dlouhá více než 20 let a zahrnuje tisíce obřízek dětí, jsem viděla dítě utéct a vylézt na vrcholek střechy poprvé,“ napsala k fotografii dítěte v kraťáskách a tričku sedící rozkročmo na střeše.

Obřízka se v Indonésii v rámci muslimské víry provádí právě u chlapců v pěti letech věku. Jde o prastarou tradici. Tady ale tento zvyk vyvolal velice zvláštní reakci. Naštěstí, chlapečkovi na střeše se nic nestalo a po dvou hodinách plných strachu sám slezl dolů.

„A co je ještě více zázračné, dítě poté, co slezlo, úplně samotné nakráčelo přímo do místa, kde se obřízka provádí a připravilo se na proceduru, aniž by ho někdo nutil či pobízel,“ dodala šokovaná lékařka.

Fotografie na facebooku vyvolala mnoho různých reakcí. Někteří lidé odsuzují praktiky muslimů ohledně poměrně pozdní obřízky. Jiní v ní spatřují staletou tradici. Obrázek o chování zoufalého dítěte si může každý udělat sám.

cotoje ( 21. července 2019 21:42 )

Odporná zvrhlost, ty lidi nejsou normální a tohle se nám cpe do Evropy zavčasu bychom to měli hnát bičem jsou to zrudy

nemocna ( 20. července 2019 03:51 )

*** nevyzrálí lidé týrající děti, mrzačení zdravých dětí, měli by se jim odebrat a muslimskou víru vyhladit z celé planety

prycsnima ( 20. července 2019 02:09 )

Za pár let bude obrizka docela normální i zde. A to i dámská. Sluníčka už se těší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání