Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Helikoptéra s miliardářem se zřítila do moře! Zahynul on i jeho dcera

Aktualizováno -
5. července 2019
09:07
Autor: ČTK, lm, rc - 
5. července 2019
07:08

Při pádu helikoptéry u bahamského ostrova Grand Cay přišlo o život všech sedm Američanů na palubě. S odvoláním na sdělení bahamské policie o tom informovala agentura AP. Jednou z obětí je i miliardář Chris Cline (†60).

Spojení s helikoptérou, která měla namířeno na Floridu, bylo podle policie ztraceno krátce po vzletu. Později úřady potvrdily, že zahynuli tři muži a čtyři ženy. Podle guvernéra Jima Justice byl jednou z obětí miliardář z důlního průmyslu Chris Cline, který by dnes oslavil 61. narozeniny.

Zpravodajský server Bahamas Press uvedl, že při neštěstí zahynula i miliardářova dcera Kameron. Mezi oběťmi jsou dále David Jude, Delaney Wykleová, dva přátelé miliardáře a floridský mechanik. 

Podle zpráv z médií helikoptéra vzletěla ve čtvrtek kolem druhé ráno místního času z ostrova Big Grand Cay na severu Baham. Podle časopisu Forbes si tento malý ostrov o rozloze přibližně 110 hektarů před několika lety koupil. Zhruba ve tři odpoledne se bahamská policie dozvěděla, že helikoptéra s miliardářem na Floridu nedoletěla, a rozjelo se pátrání. Vrak byl nalezen přibližně po třech hodinách v mělkých vodách asi tři kilometry od ostrova Grand Cay, který je vzdálen přibližně 2 kilometry od miliardářova soukromého ráje. 

"Z vraku jsmě vytáhli těla čtyř žen a tří mužů," uvedla policejní mluvčí Terecita Pinderová. Příčina pádu stroje je zatím nejasná, nehodu vyšetřují příslušné úřady.

Z horníka miliardářem

Chris Cline se vypracoval z pouhého dělníka na vlastníka několika uhelných dolů a byznysmana. Podle informací Forbes začal pracovat v uhelných dolech již v patnácti letech. Na začátku roku 2000 koupil uhelné doly v americkém státě Illinois a v roce 2006 založil společnost Foresight Energy. Společnost se brzy začala rozrůstat a stala se tak jednou z největších společností v uhelném průmyslu, čímž si vysloužil přízvisko »Nový uhelný král«.

Cline byl i známý filantrop. V roce 2011 založil rodinnou nadaci Cline Family Foundation, pod jejímž jménem daroval 5 milionů dolarů (113 milionů korun) Univerzitě v Západní Virginii na rozvoj atletiky a lékařské fakulty. V roce 2015 prodal své podíly na společnosti a vydělal tak neuvěřitelných 1,4 miliardy dolarů (31,6 miliardy Kč). O dva roky později Cline koupil další důl a to ve státě Nové Skotsko, čímž zahájil expanzi do Kanady.

Za svůj život se dvakrát oženil. Podle informací britského listu Daily Mail jeho první manželka zemřela v roce 1987 na rakovinu prsu. Před oltář se postavil znovu o šest let později s Kelly. Ovšem manželství nevydrželo a o sedm let později se rozvedli. Z manželství však měl dva syna – Christophera a Alexe - a dvě dcery – Candice a Kameron, která patrně při tragédii zahynula. Candice je studentkou Univerzity v Georgii a žije v Charlestonu v Jižní Karolíně. Podle informací portálu Heavy má být již vdaná a pracovat pro rodinnou nadaci Cline Family Foundation. Mladší dcera uhelného magnáta žije ve West Palm Beach v americkém státě Florida a letos měla promovat na univerzitě v Louisianě.

Cline nějakou dobu chodil s bývalou manželkou Tigera Woodse Elin Nordegrenovou. Pár spolu začal oficiálně randit v roce 2013, vztah však vydržel pouhý rok. Ovšem znovu se potkali v roce 2016, aby se dali znovu dohromady a znovu se rozešli. Nordegrenová v současné době chodí s hráčem amerického fotbalu Jordanem Cameron a čeká s ním dítě.

schusinbi ( 6. července 2019 13:28 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

cotoje ( 5. července 2019 20:49 )

U zombie Francky zas není diskuze

ostuda ( 5. července 2019 16:56 )

mají si radši kupovat vrtulníky, ty tolik nepadaj

ostuda ( 5. července 2019 16:53 )

a já furt proč jste jezdili tak pomalu, a vy jste vlastně nemohli brzdit, tak teď už mi to dává smysl

mazanykralicek ( 5. července 2019 10:38 )

Smutné. V těch helikoptérách už zemřelo hodně miliardářů...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání