Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krvavé Velikonoce na Srí Lance: Dánskému miliardáři zabili tři děti, britský otec stále hledá dceru

Autor: shp - 
22. dubna 2019
11:08

Teroristické útoky na Srí Lance změnily tragicky životy milionů lidí. Obětí je na 300, zraněných přes 500 a jejich příbuzní jsou zdrcení. Při snídani v srílanském hotelu nalézajícím se ve městě Kolombo byla zabita právnička Anita Nicholson (†42) a její teprve jedenáctiletý syn Alex. Manžel Ben explozi přežil, ale osud dcerky Annabel je nejistý. Po útocích trpí i dánský miliardář Anders Holch Povlsen. Teroristé zabili tři jeho děti.

Video  Série výbuchů na Srí Lance. Několik explozí znělo kostely a hotely  - twitter.com
Video se připravuje ...

Anita a Alex se nacházeli zrovna v druhém patře srílanského hotelu Šangri-La, když došlo k teroristickému útoku o velikonoční neděli. Bylo půl deváté ráno a ohlušující výbuch připravil o život mnoho lidí.

Rodinná dovolená se změnila v horor

Britská rodina byla v zemi na rodinné dovolené. Manžel Ben přežil, po hlasitém výbuchu má zalehlé uši. Kde se ale nachází jeho dcera Annabel, není jasné. Všichni se obávají, že je mrtvá. Kamarádi Alexe se strachovali o jeho život.

Na sociálních sítích rozjeli kampaň, aby ho našli. Bohužel byl v tu dobu již mrtvý. „Alex zemřel. Vyjadřujeme nejhlubší soustrast. Jeho tělo bylo již identifikováno. Jeho táta je v pořádku, ale máma také zemřela,“ řekl podle Daily Mailu Rohan Amarasekera z cestovky Andrew The Travel Company.

Teroristickým útokem byl silně zasažen i dánský miliardář Anders Holch Povlsen, jehož jmění se odhaduje podle Forbesu na přibližně 180 miliard korun. Při explozích zemřely tři z jeho čtyř dětí. Které, zdrcený boháč neuvedl.

Na své jmění přišel miliardář díky oděvní značce Bestseller. Pod ní spadají i Vero Moda a Jack&Jones. Je také vlastníkem největšího podílu akcií v britské oděvní firmě ASOS a obrovských pozemků ve Skotsku. Podle Daily Mailu jich má celkem 11. Jejich rozloha je větší než u těch, které vlastní samotný princ Charles.

Téměř 300 obětí

Obětí několika nedělních teroristických útoků je na 290. Dalších minimálně 500 osob utrpělo zranění. Mezi mrtvými je více než 30 cizinců. Češi mezi nimi nejsou. K atentátům se zatím nikdo nepřihlásil, ale předpokládá se, že za ně mohou pravděpodobně náboženští fanatici.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

EM1234 ( 5. července 2019 11:54 )

Njn, b oží mlýny melou. Hrají si na pánabohy.. všechno mohou, nic nemusí... a pak se diví či pohoršují, že jednodušší národy se bouří. Kdyby seděli na zadku doma - nic by se možná nestalo. Chtěla bych mít peníze za jediný den v této oblasti, které oni inkasují leta. A pak se diví? Proč? a bude hůř...i u nás, i když z nich netěžíme... Děcek je mi líto, ale kdo ví co by z nich vyrostlo...Udělali tenhle svět za posledních 25 let pěkně nebezpečný... Mně spíš vadí ty mrtvé děti na středním východě... a kdyby se to spočítalo za doby válek co tam vedou - je tohleto......

jity ( 23. dubna 2019 15:54 )

Duševní mrzák z chlastu promluvil. Je mi tě líto blbečku.

jetuslunicko ( 23. dubna 2019 14:13 )

Mocní by možná mohli nějakým způsobem ovlivnit současné dění,a nikdo si nebude dělat zle !! Vše co obsahuje prvky a chování vlastenectví je špatné, multi.. je trend doby, potírání hodnot.... zase cen-,zu,.ra , a lépe už bohužel bylo !

adeso ( 23. dubna 2019 10:10 )

no konečně ses rozbouřil a máš absolutníííííííí pravdu: Kdo nemá balík peněz, tak není na dovče v téhle destinaci, ani v takové noblese. nebyl to asi žádný terorista, ale pořádně dožraný chudák. Nebojte však i z nás jednou budou možná teroristi.

hasan evina ( 23. dubna 2019 02:21 )

Zobrazit celou diskusi