Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Luxusní elektromobil Tesla zničehonic explodoval: Firma na místo posílá experty

Autor: ČTK - 
22. dubna 2019
18:32

Americký výrobce elektromobilů Tesla vyslal vyšetřovací tým, aby prozkoumal videozáznam sdílený na čínské sociální síti, který zobrazuje explozi zaparkovaného vozu Tesla Model S. Firma to oznámila v pondělí.

Podle uživatelů sociální sítě Weibo byl videozáznam pořízen v Šanghaji. Agentura Reuters nicméně uvedla, že zatím nebyla schopna původ záznamu prověřit.

„Okamžitě jsme na místo vyslali tým a podporujeme místní úřady při zjišťování faktů,“ uvedla Tesla. „Podle toho, co zatím víme, neutrpěl nikdo zranění,“ dodala.

Od roku 2013 bylo podle Reuters zaznamenáno nejméně 14 případů vznícení elektromobilů Tesla, většinou po nehodě. Tesla tvrdí, že její vozy jsou zhruba desetkrát méně náchylné k požáru než automobily s benzinovým pohonem.

VIDEO: Podívejte se na video zachycující výbuch automobilu Tesla.

Video  Výbuch automobilu Tesla v Šanghaji.  - Youtube
Video se připravuje ...

Analytici tvrdí, že nejnovější incident pravděpodobně nebude mít výraznější dopad na odbyt společnosti Tesla v Číně. „Tesla měla incidenty s požáry už dříve, na její pověst v Číně to však nemělo velký vliv,“ uvedl analytik Alan Kang ze společnosti LMC Automotive.

Pohybovenadany ( 23. dubna 2019 04:23 )

Asi prohodili kábliky , plus na minus a minus na plus . Ale to by poznali , ze by auto jezdilo dozadu než dopředu . Tak to nevim kde udělali inženýři chybu .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání