Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ničivá exploze v továrně zabila i děti ze sousední školky. Obětí je 44, zraněných desítky

Autor: ČTK - 
22. března 2019
06:25

Exploze chemické továrny ve východočínské provincii Ťiang-su si vyžádala 44 mrtvých, dalších 32 lidí je v kritickém stavu. Napsal to dnes čínský list Žen-min ž'-pao. Továrna na výrobu umělých hnojiv ve městě Jen-čcheng explodovala ve čtvrtek, podle původních informací při neštěstí zahynulo šest lidí.

Podle agentury Nová Čína se při výbuchu řada okolních průmyslových budov zřítila, u dalších se vysypala okna. Na místo bylo povoláno 400 hasičů a záchranářů a 86 hasičských vozů. Příčinu nehody úřady vyšetřují.

Podle čínských médií jsou mezi oběťmi i děti ze školky sousedící s průmyslovou zónou. Na videonahrávkách zveřejněných na sociálních sítích i v čínských médiích bylo vidět několik desítek metrů vysokou ohnivou kouli a následně velký oblak černého dýmu.

Čína má dlouhou historii průmyslových neštěstí, která jsou často připisována nedodržování základních bezpečnostních předpisů. Jedním z nejhorších případů byly ničivé výbuchy chemikálií v přístavním skladišti ve východočínském přístavu Tchien-ťin, které v roce 2015 připravily o život 173 lidí.

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ddpetr33 ( 22. března 2019 11:48 )

 -Najděteee nahe_zeny ve vašem městě zde : Muz.So/Zeny

PPP150W ( 22. března 2019 07:33 )

Na nedodržování bezpečnostních předpisů a naprostá ignorace ekologických norem a závazků je přece základním atributem zázraku čínského ekonomického zázraku. Bezpečnost a ekologie jsou aspekty, které výrazně ekonomiku brzdí, protože vyžadují vysoké náklady a omezování provozu. A takto se nechová jen Čína. Např. Indie na tom není lépe, jako i většina rozvojových zemí.

Zobrazit celou diskusi