Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Výbuch při pálení kořalky: Odpadávala z nich kůže a oblečení, popsali šokovaní svědci

Autor: DH - 
29. ledna 2019
20:20

Obrovský výbuch vyděsil v neděli večer obyvatele Viesky nad Žitavou. Explodovala zde domácí palírna. Tři muži kvůli němu skončili v nemocnici. Případ šetří kriminální policie.

Podle dosavadních zpráv k detonaci došlo při pálení domácího alkoholu. „Při manipulaci s podomácku vyrobeným destilačním zařízením došlo k výbuchu,“ potvrdila slovenská policie na svých facebookových stránkách.

Při neštěstí utrpěli vážná zranění tři muži. Josef (56) a jeho dva synovci Ján (43) a Martin (40). Všichni skončili v nemocnici s těžkými popáleninami.

„Byla to obrovská rána, nikdo netušil, že to tam mají. Nikdo to nevěděl, všichni tři byli v hrozném stavu, oblečení z nich odpadávalo společně s kůží, příšerné,“ uvedli pro deník Čas sousedé.

Případem se nyní začala zabývat kriminální policie. „Kriminalistický technik na místě zajistil stopy, které budou podrobeny expertize. Místo události se i nadále dokumentuje a vykonává se jeho obhlídka za přítomnosti znalců z kriminalisticko-expertizního oddělení. Ve věci bylo též zahájeno trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví,“ uvedla pro Čas krajská policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Záchranáři uvedli, že jeden ze tří mužů musel být kvůli svému vážnému stavu uveden do umělého spánku a přepraven do specializovaného popáleninového centra. Podle deníku Čas by se mělo jednat o třiačtyřicetiletého Jána.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání