Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Detaily zásahu proti střelci z Nemyčevsi: Vojtěch Š. (34) dostal dva zásahy

Autor: chal, ČTK - 
20. června 2019
19:47

Pondělní policejní zásah proti šílenému střelci v Nemyčevsi na Jičínsku vyděsil nejen obyvatele této malé obce. Vojtěch Š. (34) střílel na zahradě svého domu a pak namířil zbraň i proti policistům ze zásahové jednotky. Ti ho zneškodnili. Bývalý vězeň bojuje o život v hradecké nemocnici, od zásahu proto ještě nemohl promluvit. Na povrch nicméně vyplouvají nové informace jak o něm, tak o zásahu.

Ze zahrady domu na okraji Nemyčevsi se ve středu v podvečer ozývala střelba. Obyvatelé Nemyčevsi věděli, že v domě bydlí Vojtěch Š., který se nedávno vrátil z vězení, kde seděl za pokus o vraždu. Místní měli strach, informovali proto policii.

Když na místo dorazila první hlídka, zajistila místo a zavolala posily. Dorazila zásahová jednotka s balistickými štíty, zasahujícím policistům pomáhal i vrtulník, který podle svědků manévroval kolem domu, aby hlukem rozptýlil střelcovu pozornost.

Bývalý trestanec na výzvy policistů nereagoval a střílel dál. Když pak namířil zbraň proti nim, strážci zákona ho postřelili. Podle informací televize Nova dostal střelec dva zásahy z policejních zbraní.

Vojtěcha Š. pak vrtulník transportoval do nemocnice v Hradci Králové, kde podle Novy podstoupil už tři operace břicha. Policisté ho vzhledem k jeho vážnému stavu prozatím nemohli vyslechnout ani obvinit. V domě zraněného muže zatím našli zbrojní arzenál.

„Při domovní prohlídce objektu v Nemyčevsi jsme objevili a zajistili další zbraně, v okolí domu pak také vystřílenou munici. Obojí jsme odeslali na odbornou expertizu. Protože zraněný muž je stále v péči lékařů a nemohli jsme ho vyslechnout, nebyl zatím obviněn,“ informovala ve středu policejní mluvčí Iva Kormošová.

Vojtěch Š. byl v roce 2008 odsouzen na deset let za pokus o vraždu přítele své marky vzduchovkou a sekyrou. Napadený přežil jen díky včasnému zásahu zdravotníků. Agresor před soudem svého činu litoval, soud mu tehdy také nařídil ambulantní protialkoholní léčení. Případem se zabývá policie i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Chloritan ( 26. října 2019 14:01 )

Dobře "blesku" děláš si co chceš.. tak já teda taky.. Jdu kopírovat tvůj web jen s menšími rozdíly v obsahu textu.. Uvidíme, co z toho bude.. PS: Nevybíravých vulgárních názvů na vaši adresu, si nevšímejte. Chvilku to potrvá.. ale s tím se počítá..

antismejd ( 21. června 2019 11:17 )

Mimořádně odpornej týpek,na první pohled zabiják.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání