Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Střelec z Nemyčevsi bojuje o život: Čeká ho další operace břicha

Autor: ČTK - 
19. června 2019
09:06

Zdravotní stav čtyřiatřicetiletého muže z Nemyčevsi na Jičínsku, kterého v pondělí postřelila policejní zásahová jednotka, je stále vážný. Léčí se ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Policie ho dosud kvůli jeho zdravotnímu stavu nevyslechla a ani neobvinila.

Muž střílel na dvoře rodinného domu, v němž žil, a pak ohrožoval přivolané policisty. Členové zásahové jednotky ho postřelili poté, co nereagoval na jejich výzvy, aby přestal, a naopak na ně namířil.

„Dnes by měl jít na plánovanou revizní operaci břicha. Jeho stav je stále vážný," řekl ve středu ráno lékařský náměstek hradecké fakultní nemocnice Zdeněk Tušl.

Při pondělním zásahu policie byla oblast kolem domu na okraji obce uzavřena. Svědci slyšeli několik výstřelů. Zraněného muže přepravil do nemocnice vrtulník. Nikdo jiný kromě něho zraněn nebyl. Krátkou střelnou zbraň, s kterou muž střílel, teď zkoumají znalci.

Policie uvedla, že postřeleného muže odsoudil v roce 2008 krajský soud kvůli pokusu o vraždu k deseti letům vězení a muž trest vykonal. Proto také musela postupovat s maximální opatrností, a to i s ohledem na skutečnost, že incident se odehrával v obydlené zóně mezi rodinnými domy.

Podle informací ČTK byl postřelený muž odsouzen za to, že se v prosinci 2007 v Nemyčevsi pokusil zabít přítele své matky vzduchovkou a sekyrou. Napadený přežil jen díky včasnému zásahu zdravotníků. Útočník pak před soudem svého činu litoval, soud mu tehdy také nařídil ambulantní protialkoholní léčení.

Policie případ dál vyšetřuje. Zabývá se jím i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

agfor ( 19. června 2019 13:22 )

Policejní kovbojové neopomněli střílet na chudáka ovčana. Stejně jako se v roce 1989 miliconáři (Lidové milice - úderná ozbrojená složka komoušů)z dolu Vítězný únor v Litvínově těšili na to, že si konečně zastřílí do lidí.

PPP150W ( 19. června 2019 10:48 )

Myslím, že jsou případy, kdy je přespříliš lékařské péče o pacienta společnosti spíš na škodu. Tenhle je jeden z nich. Léčbu darebáka, který, pokud to přežije, bude škodit dál, zaplatíme my. Jen proto, aby se zase pokusil někoho zabít, až vyleze z basy. Přál bych si, aby to všechno dobře dopadlo a on přes všechnu péči zemřel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání