Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohřeb zavražděné taxikářky Máji (†53) ze Žďáru: Nikdy nikomu neublížila, plakali kolegové

Autor: shp - 
17. června 2019
20:12

Byla svá, ale zároveň hodná a oblíbená. Taxikáři ze Žďáru nad Sázavou a blízkého okolí se v pondělí oblékli do černé a po smutném pohřbu vyjeli na dojemnou pietní jízdu za svou kolegyni Máju (†53), která byla před 14 dny chladnokrevně zavražděna v místní nelegální herně.

Pohřeb začal v 10 hodin dopoledne. Nádvoří před kostelem zaplnily vozy Májiných kolegů. „To byl člověk, který v životě nikdy nikomu záměrně neubližoval. Nikdy nikomu neškodil. Pomluvy nešířila, naopak se jim snažila zabránit. Fungovala tak nějak normálně. Byla svá, ale normální,“ řekl FTV Prima taxikář Lukáš Daniel.

Proč přesně musela Mája zemřít, není vůbec jasné. Policie sice již potvrdila, že zatkla podezřelého 42letého muže, ale na detaily z vyšetřování je skoupá. „K tomuto případu prozatím nebudeme v průběhu vyšetřování poskytovat žádné bližší informace, abychom nemařili účel trestního řízení,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Místní jsou v šoku

Pokud bude muž odsouzen, hrozí mu 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Místní jsou z vraždy Máji smutní. „To víte, je to takový šok. Člověk ji znal,“ řekl její známý. „Znala jsem ji, jezdila v taxíku a milovala to,“ dodala žena ze Žďáru. Taxikáři nyní doufají, že se dozvědí, proč musela jejich oblíbená kolegyně zemřít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání