Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Do konce června bude na svobodě? Tereza (23) má naději na očištění

Autor: chal - 
11. června 2019
05:00

Čas za mřížemi se vleče. Tereza Hlůšková o tom ví své. V pákistánské base je zavřená už skoro rok a půl, každá vteřina navíc je pro ni utrpení. Po tom, co Pákistánci její trest osm let a osm měsíců dvakrát zkrátili, se česká pašeračka dočkala další dobré zprávy – o jejím odvolání by mělo být rozhodnuto v řádu několika týdnů!

V muslimských zemích v pondělí 3. června skončil postní měsíc ramadán, následovala tak dvoudenní oslava konce půstu. Veselí se samozřejmě nevyhnulo ani věznici Kot Lakhpat, ve které sedí pašeračka Tereza. Při příležitosti oslav se na vězeňkyně přišli podívat i soudci odvolacího soudu a přinesli jim darem nové oblečení.

I když je to pro Čechy těžko pochopitelné, v Pákistánu zástupci justice vězně podobným způsobem těší často. „Soudci vyslechli stížnosti vězňů a přikázali ostraze, aby všechny problémy okamžitě vyřešili,“ řekl Blesku pákistánský novinář Aršád Ali. Soudci kromě toho provedli inspekci ve vězeňské kuchyni a nemocnici.

O Terezině odvolání bude rozhodovat Vrchní soud v Láhauru, ten má ale od 1. července do 31. srpna volno. Tereza ale na rozsudek nebude muset čekat až do září, podle jejího právníka by mělo být jasno během června. Soud se začne případem zabývat 12. června. „Rozhodne se už tento měsíc. Snad vyhrajeme,“ řekl Aršádovi Terezin obhájce.

Tereza je v Pákistánu za mřížemi od ledna loňského roku, kdy ji na letišti v Láhauru zadrželi celníci. Česká modelka měla v kufru téměř devět kilo heroinu. Za pokus o pašování těžce návykového opiátu dostala nepravomocně osm let a osm měsíců vězení.

dingous ( 11. června 2019 20:20 )

...a blběna Pan Pražanda mu bude dělat zase pasáka, konečně se trapák zaměstná jinde než na diskuzi Blesku

dingous ( 11. června 2019 20:17 )

Tam vás debbílků bude ten MILION jen CHVILKU

jipetr ( 11. června 2019 14:50 )

-===--Najítt nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : gg.gg/zeny2019

Pink_Floyd ( 11. června 2019 14:07 )

sukin-sa-vracia ( 11. června 2019 13:46 )

Za rok bude Tereza mezi 10 nejvlivnějšími ženami České republiky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání