Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Syn (†26) vůdce polygamní sekty spáchal sebevraždu: Otec mě znásilnil, řekl před smrtí

Autor: shp - 
4. června 2019
19:59

Američan Warenn Jeffs (63) byl vůdcem polygamní mormonské sekty, kterého za znásilňování nezletilých odsoudili k doživotnímu vězení. Jeffs podle všeho zneužíval i svého syna Roye. Ten nakonec spáchal sebevraždu.

Tělo  Roye Jeffse (†26) bylo nalezeno v pátek v jeho domově v americkém Salt Lake City. „Jedna z mých nejranějších vzpomínek je na něj, jak mě zneužívá. Byly mi čtyři roky nebo pět let a tehdy mi to táta udělal. Pamatuji si, jak mi říkal, abych to nikdy nedělal. A pak to udělal mně,“ řekl Roy v minulosti zpravodajskému webu CNN.

Otec ho nikdy nemiloval. Roy to věděl. Všichni jsme to věděli. Všem nám říkali, že je Roy špatný chlapec,“ vypověděla Royova nevlastní sestra Rachel Jeffsová listu Salt Lake Tribune. Trápení bylo na Roye hodně a nakonec se tragicky rozhodl odejít ze světa sám. I když svého otce obvinil veřejně ze znásilňování, nikdy ho nezažaloval.

Sektář má až 70 dětí s 87 manželkami

Dle vlastních slov proto, že Warren Jeffs byl již odsouzen na doživotí a 20 let navrch. Měl totiž sex se dvěma nezletilými dívkami, které si vzal za ženy. Jedné bylo 15, druhé dokonce teprve 12 let. Někdejší vůdce fanatické sekty měl podle různých zdrojů až 87 manželek, s nimiž zplodil až 70 dětí.

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání