Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zoufalí rodiče Maddie utrpěli další ránu: Vymodlené testování DNA skončilo neslavně

Autor: rc - 
23. dubna 2019
19:26

Ačkoliv uběhlo už téměř 12 let, policie se stále snaží objasnit případ nezvěstné Maddie McCannové. Tříletá dívenka záhadně zmizela v roce 2007 v Portugalsku, z pokoje v apartmánu Praia da Luz, zatímco její rodiče byli s přáteli v nedaleké restauraci. Po holčičce jako by se slehla zem… Vyšetřovatelé doufali, že jim pomůže případ vyřešit nový test DNA, ale marně!

Byl rok 2007 a Madeleine McCannová trávila se svou rodinou prázdniny v portugalském Algarve. Rodina z Velké Británie byla ubytována v apartmánu Praia da Luz, číslo 5A. Rodiče tehdy tříletou Madeleine uložili spolu s jejími sourozenci do postele a šli do restaurace s přáteli. Restaurace nebyla daleko a rodiče uvedli, že děti chodili pravidelně kontrolovat. Ovšem pozdě večer, kdy se rodiče opět vrátili do apartmánu, našli Madeleininu postýlku prázdnou a okno do pokoje bylo otevřené.

Po Madeleine bylo vyhlášeno pátrání, policisté pročesali každý kout letoviska, ale po dívce ani stopy. Párkrát dostali vyšetřovatelé oznámení, že byla dívka viděna například na čerpací stanici, ovšem přesto se Madeleine nepodařilo najít. Případ vzbudil celosvětový rozruch, a dokonce chvíli ze zmizení dívky byli podezřelí její rodiče. Ani to se však nepotvrdilo.

Od zmizení Madeleine uplynulo už skoro dvanáct let, ale rodiče Kate a Gerry se stále nevzdávají naděje, že svou dceru znovu sevřou v náručí. Ovšem všechny pokusy vyřešit případ nezvěstné holčičky zatím selhaly. Kriminalisté doufali, že se podaří případ osvětlit díky nové metodě testování biologických vzorků zvané DNA-17. Britský forenzní tým provedl test vzorků DNA, které byly nalezeny v apartmánu, ale bez úspěchu. „Jak byste asi čekali, tak na získání forenzního důkazu v případě Madeleine je vydáváno veškeré úsilí. To zahrnuje i testování vzorků DNA pomocí nejdostupnějších technologií, která se v čase vyvíjí. Doposud však nebylo nic zjištěno, ale práce stále pokračuje,“ řekl zdroj blízký britskému listu The Sun.

Metoda DNA-17 je přitom mnohými považována za největší průlom v kriminalistice za posledních 20 let. Britská policie si údajně vyžádala u Portugalců, aby touto metodou znovu otestovali veškeré důkazy v případu Maddie McCannové. Jeden z forenzních expertů se dokonce nechal slyšet, že kdyby se podařilo získat dobrou stopu DNA, pak by se případ jejího zmizení dal rozlousknout za pouhý týden.

brano34 ( 19. května 2020 13:14 )

Garry a Kate se každoročně vrací do portugalské oblasti za svou dcerou.
Dokázali ji dokonale vymazat ze světa kremací, několik dnů před nahlášením "únosu".

brano34 ( 15. května 2020 21:26 )

Detektiv Goncalo Amaral : "Madeleine zamřela v apartmánu."
Matt Oldfield, Garry a Kate McCann snad na smrtelném posteli promluví...

skaara ( 24. dubna 2019 09:18 )

Tohle by už mělo být dávno ukončeno, protože je to marné. To dítě někam beztak "odklidili" sami rodiče, protože není možné, aby se Maddie z toho pokoje vypařila beze stopy a hlavně zcela nehlučně - byly tam ještě dvě starší děti, které musely něco slyšet i vidět, ale nikdo o nich nikdy nemluvil ani se nikdy nikde neobjevila sebemenší zmínka o jejich případném svědectví. Prostě pro mě je to celé podivné a nevinně rodičů odmítám neuvěřit.

ellka ( 23. dubna 2019 21:11 )

Medializaciou tohto pripadu iba ziskavali a ziskavaju peniaze. Uz im davno mali zobrat aj ostatne deti, lebo tu ide o opustenie deti. Nechali ich bez dozoru v izbe, vraj ich chodili pravidelne kontrolovat, tak to staci. Aj doma zamykali deti same v dome?

Mrazik1964 ( 23. dubna 2019 20:00 )

Rodiče dali všem třem dětem léky na usnutí, Maddie omylem předávkovali. Nechtěli to, ale jsou to vrazi, protože se nepřiznali a vysávají daňové poplatníky. Jiné unesené děti se nehledají, jen aby měli tito psychopati peníze ne cestování. Přeji jim a věřím, že vyjde pravda najevo a dostanou doživotí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání