Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie čapla na Písecku dealera: Kokain dodával boháčům i sportovcům!

Autor: DH - 
14. března 2019
21:39

Na jihu Čech zadržela policie po vleklém vyšetřování dealera drog, který se specializoval na kokain. V bytech ale byla objevena i extáze a marihuana. Nebezpečné látky prodával muž především bohatým, ale i vrcholovým sportovcům.

Už delší dobu sledovali písečtí kriminalisté se specializací na drogovou problematiku úzkou skupinu uživatelů kokainu, takzvané „drogy bohatých“. Nakonec je to přivedlo až k nebezpečnému dealerovi. Toho mimo jiné prozradily i velké finanční zisky, které z prodeje extrémně drahé drogy plynou.

Policisté na základě vyšetřování následně rozjeli tajnou naplánovanou akci, při které zadrželi mladého muže z Písecka a následně provedli domovní prohlídky v objektech na Písecku i v Českých Budějovicích. A jejich podezření se potvrdilo. Zajistili látku, která je nyní podrobena zkoumání a s největší pravděpodobností jde právě o kokain, vetší množství marihuany i komponenty pro hydroponní pěstování konopí,“ sdělila policejní mluvčí Kamila Čuřínová.

Mladík si měl začít opatřovat drogy už v roce 2017 v Praze, distribuoval je posléze na jihu Čech mezi desítky uživatelů, u kokainu se povětšinou jednalo o velice zámožnou vrstvu lidí.  „Šlo především o bohatší klientelu, uživatelé jsou bohužel i z řad sportovců, u kterých by to jejich okolí jen těžko čekalo,“ doplnila znepokojující informace Čuřínová. Dle jejích slov policie zadržela v souvislosti s trestnou činností i stovky tisíc korun. Ty dealer vydělal především prodejem na hudebních akcích, tanečních party, v barech a nočních klubech.

Policie nyní celý incident vyšetřuje a s mladíkem zahájila trestní stíhání ve věci přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Nadále také ověřuje skutečnost, že dealer distribuoval mezi své klienty i zakázané látky na podporu růstu svaloviny, tedy anabolické steroidy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání