Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Žena z Mostu zneužila svou postiženou kamarádku: Na její jméno si vzala úvěry za desetitisíce!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
1. března 2019
13:45

Bezbrannost a důvěřivost. Právě těchto vlastností měla využít žena (25) z Mostu, která se rozhodla, že s pomocí osobních údajů své postižené známé nakoupí věci na dluh. Peníze na splátky už ale shánět nehodlala.

Pětadvacetiletá žena se s postiženou znala a měla ji přesvědčit, aby jí poskytla veškeré údaje potřebné k uzavření úvěrové smlouvy po internetu.

Potom podle policie vše využila k nákupu drahého zboží přes internet. „Na základě uzavřených smluv odebrala televizor, playstation včetně příslušenství, kočárek pro panenky, autosedačky a další věci,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková. Když mělo přijít na splácení, začala dělat mrtvého brouka. Internetovým prodejcům tak způsobila škodu 48 tisíc korun.

Podle policie způsobila dalším prodejcům a úvěrovým společnostem pomocí odcizených osobních údajů ztrátu 79 tisíc korun. Žena si dokonce chtěla půjčit 150 tisíc, ale v tomto případě nepochodila. Celkem poškozené obrala o 127 tisíc. Za přečin podvodu ji nyní mostečtí policisté stíhají na svobodě. „Hrozí jí až pětiletý trest odnětí svobody,“ doplnila Světláková.

al.bunda ( 1. března 2019 16:28 )

Dycky MOST!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání