Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Konec soudu s Terezou? Žalobce řekl, co ji před celníky „prozradilo"

Aktualizováno -
18. února 2019
16:30
Autor: dce - 
18. února 2019
14:54

Soud s mladou Češkou, která podle obžaloby pašovala z Pákistánu drogy, se snad skutečně blíží ke konci. Přesně podle plánu došlo už i na závěrečné řeči. A podle všeho má státní zástupce v případu jasno!

Na pondělí byly u láhaurského soudu naplánovány závěrečné řeči v případu s Češkou Terezou H. (22), kterou loni celníci zadrželi s kufrem plným heroinu.

„Soud dnes pokračoval vyjádřením státního zástupce,“ řekl Blesku mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Robert Řehák. Zástupce pákistánské obžaloby zvládl mluvit jeden a půl hodiny - což je podle všeho na místní poměry skutečně dlouho.

Pak ale sám přiznal, že je již unaven a požádal o hodinovou přestávku. Proti tomu se ohradil právník druhého obžalovaného s tím, že má na plánu další případy a požádal tak o odročení na další den, čemuž soudce vyhověl. V úterý by tedy měl ve své řeči pokračovat žalobce. „Další stání bylo naplánováno na 19. 2.,“ potvrdil Řehák.

Během jednání se soudní síň výrazně zaplnila, soudce byl dokonce nucen vykázat právníky a další osoby, které s případem neměli nic společného.

Státní zástupce ve své řeči shrnul Terezin případ. Mladá Češka měla v deset večer přijet na letiště v Láhauru, aby odcestovala do Spojených arabských emirátů a odtud do Irska. Podle žalobce byla Tereza nervózní, a tak si ji celníci začali více všímat. U přepážky jí prohledali všechny věci i ji samotnou.

Pak pracovnice celnice začala prohledávat kufr a Tereza viditelně zbledla. To bylo celníkům podezřelé. Vytáhli z kufru všechny její šaty, ale zavazadlo bylo stále příliš těžké. Nařídili tedy kompletní prohlídku a nakonec se jim podařilo objevit téměř deset kilo drog.

Tereza se i po pondělním jednání stále hájí, že o drogách neměla ani tušení. Novinářům po soudu tvrdila, že ani nezná Shoaiba Hafeeze Khana, který ji měl v Láhauru ubytovat a který je rovněž obžalován v této drogové kauze. Podobně mluví i Shoaib - Terezu před setkáním u soudu prý nikdy neviděl.

Terezu zadrželi na letišti v Láhauru celníci poté, co prošla již dvěma kontrolami. Tereza od počátku tvrdí, že je nevinná, že o drogách v zavazadle nevěděla. Zda jí to soudce uvěří, je ve hvězdách. Realisticky jí hrozí i více než deset let v místním vězení. Pákistánský občan by v podobném případě mohl dostat i trest smrti.

fido2 ( 1. března 2019 09:11 )

Odpad jsi pravděpodobně ty...lidská zrůda.Proč by měla trpět? Drogy nikdo žrát nemusí.

fido2 ( 1. března 2019 09:08 )

Takové hnusárny jí nikdo nepřeje. Holka hloupá z rozvedené rodiny, tak to většinou u rozvedenců dopadá.

Samsung9 ( 19. února 2019 14:33 )

Samsung10 ( 19. února 2019 13:57 )

Každý kdo tuto špínu obhajuje je stejný lidský odpad. Tečka.

beztedoprdele ( 19. února 2019 13:40 )

Každý kdo se dostane u nás na nějaký post, hledí z toho vytřiskat co nejvíc a Babiš není výjimka, bohužel. Všichni stejní darebáci a zloději a proti tomu je poctivý člověk bezbranný.Lopaty do ruk a mlátit je hlava nehlava

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání