Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Manévry s Tereziným spisem! Soudce složku skryl na bezpečném místě

Autor: chal - 
18. února 2019
05:00

V Pákistánu jde do tuhého. Soud s Terezou H. (22) obviněnou z pašování heroinu míří do závěrečné fáze, na programu jsou už jen závěrečné řeči právníků a samotné vynesení rozsudku. Tamní média případ bedlivě sledují a soudce Šahzád Raza si je toho dobře vědom. Učinil proto zvláštní rozhodnutí – Terezin soudní spis nechal z justičního paláce odvézt na bezpečnější místo…

Terezin případ je každý den pod drobnohledem médií a zdroj Blesku, novinář Alí Aršád, rozhodně není výjimkou. Soudce Šahzád Raza s Aršádem o Terezině kauze ve čtvrtek mluvil a sdělil mu, že si spis odvezl z budovy soudu domů.

Soudce ve středu uzavřel výslechy svědků a od té doby se jejich výpověďmi pečlivě zabývá. Šahzád Raza si dokonce odvezl spis z budovy soudu domů, aby měl dostatek času k přípravě na vynesení rozsudku.

Počet soudních stání s Terezou se pohybuje v řádu desítek, složka se spisem je tak pořádně nabitá. Raza se nechce nijak unáhlit, důkladná příprava je proto naprostou nutností.

Ostře sledovaný soud s Terezou se blíží ke konci. Soudce Šahzád Raza si uvědomuje, že pákistánská média případu věnují enormní pozornost, a tak se při rozhodování nechce nijak unáhlit.

Raza, známý jako „kat křesťanů“, si proto vzal soudní spis domů a pečlivě si jej pročítá. Blesku to sdělil novinář Alí Aršád, který se soudcem o Terezině případu ve čtvrtek mluvil. „Rozsudek přijde už brzy,“ tvrdí Pákistánec.

Soudní zapisovatel Aršádovi sdělil, že se Raza nyní soustředí především na výpovědi klíčových svědků. Aby měl na pročtení spisu dost času, vzal si ho soudce domů, kde ho schovává v trezoru. Šahzád Raza tak má důležitý spis neustále pod dohledem a předchází tím jeho ztrátě.

Dosud byla složka umístěna v kartotéce stejně s ostatními případy.  To by totiž byla vzhledem k vážnosti případu a zájmu médií o něj naprostá katastrofa. „Soud míří do finále, není čas na chyby,“ dodal Alí Aršád.

Celníci Terezu zatkli loni 10. ledna a obvinili ji z pašování heroinu. V jejím kufru totiž našli skoro devět kilo této těžce návykové drogy. Češka tvrdí, že je nevinná, a opiát do jejího zavazadla někdo dal bez jejího vědomí.

cakalik cakalik ( 18. února 2019 10:12 )

zatím se nenašly kamerové zazmamy..na mobil si natočím a sestříhám kohokoliv....několik soudců tohle odmítlo a byli vyměněni-kapišto??

Ukecanalama ( 18. února 2019 08:34 )

Takové krávy jsou užitečnější, než Tereza za 22 let svého parazitického života

Ukecanalama ( 18. února 2019 08:28 )

Tak ať si vezmou dvě krávy, Terezu si tam nechají a je konečně pokoj! Na Terezu bych nepřispěla, ale na krávy určitě

Ukecanalama ( 18. února 2019 08:00 )

Byly vyfocené i v médiích. Tvůj nick ti sedne

exekutor ( 18. února 2019 07:57 )

Tak si tu kkurrvvu naložte do lihu a neotravujte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání