Řepka ve čtvrtek k brněnskému soudu nedorazil, ale omluvil se. Samosoudce Ivo Zummer si ho i tak hodlá předvolat. Podle obžaloby někdejší internacionál neplatil na Markuse od prosince 2017 do listopadu 2018 měsíční taxu 15 tisíc korun, kterou mu určil soud v Praze už v listopadu 2015.

Řepka tvrdil, že nemá peníze a žádal snížení alimentů na pouhé dva tisíce měsíčně! „K rukám matky dítěte poslal pouze jedenkrát dva tisíce korun a v šesti případech vždy po pětistovce,“ shrnul žalobce Pavel Klimeš. Sečteno, podtrženo – aktuálně činí dluh 175 tisíc korun!

Za neplacení výživného mu nyní hrozí až rok vězení. Soud přitom nebere v úvahu nedávný rozsudek u Obvodního soudu pro Prahu 6, který mu nadělil 15 měsíců natvrdo za zpronevěru cizího auta. Ten totiž není pravomocný, Řepka i žalobce se odvolali. 

Podle státního zástupce rozhodnutí soudu pro Prahu 6 ale není s řešenou věcí u soudu v Brně v souběhu a v případě uznání viny by Řepkovi měl brněnský soud uložit samostatný trest.

Erbová porušuje dohodu

Obvinění ze zanedbání povinné výživy se ale bouřlivák proslulý svými blikanci brání. „Nejednalo se o povinnost, protože jsme s exmanželkou uzavřeli dohodu. Platby byly podmíněny tím, že budu syna vídat, kdy chci. Ona však svou část dohody neplní, navíc se odstěhovala do Brna,“ citoval samosoudce stěžejní argument nepřítomného internacionála ze spisu.

Další trpká soudní epizoda v Řepkově životě bude pokračovat začátkem března.

Fotogalerie
35 fotografií