Po celou dobu manželství Lucie VondráčkováTomášem Plekancem žili v Kanadě, kde se také narodili jejich synové Matyáš (6) s Adamem (3). A kde také kluci vyrostli. Jenže po rozchodu se hokejista vrátil zpět do Česka a byl by rád, kdyby tu s ním jeho synové žili. S tím ale zpěvačka nesouhlasí, protože podle ní mají děti domov v Kanadě.

O Vánocích s nimi chtěla vycestovat na dovolenou na Kubu, tomu ale zabránil Plekanec tím, že na Lucii podal žalobu, že chce děti odvézt bez vědomí otce. A následně tak dětem byly odebrány pasy.

To že dětem sebrali pasy, to je pravda, protože si Tomáš stěžoval, že je Lucka unesla, což nás všechny překvapilo. A to, jak to dopadne, je opravdu na soudu. Pasy už se ale teď vrátily dětem,“ řekl Expres.cz otec Lucie Jiří Vondráček.

Tuto změnu potvrdila Blesku i Tomášova právnička. „Soud ve věci tzv. návratové žaloby vyhověl Tomáši Plekancovi. Nicméně všechny strany zavázal mlčenlivostí, takže vám nemohu sdělit žádné podrobnosti a velice mě překvapuje, že odněkud unikají,“ uvedla pro Blesk.cz Plekancova česká právnička Lenka Radoňová.

Podle informací, které se podařilo Blesku zjistit ze zdrojů blízkých oběma aktérům rozvodu, k žádnému faktickém předání pasů „z ruky do ruky“ zatím nedošlo. Za prvé kvůli tomu, že jde v takových případech o předání pasů mezi právními zástupci obou stran, za druhé z toho důvodu, že řízení fakticky neskončilo, protože se jedna ze stran odvolala.

A byla to nepřekvapivě Lucie Vondráčková, která napadla rozhodnutí, že pasy dětí mají putovat k Plekancovi. „Řízení podle Haagské úmluvy v Kanadě stále probíhá, nyní ve fázi odvolání. Další spekulace a komentáře jsou naprosto předčasné. Děti i s matkou nyní zůstavají v Montrealu,“ zaslala Blesk.cz Lucie své vyjádření prostřednictvím advokáta Martina Kornela.

Jako nepravdivé se pak ukázaly informace, které tvrdí, že soud rozhodl o svěření dětí Plekancovi a že se musí vrátit do Česka. „Není to pravda. O tom ani současný soud nerozhodoval, naopak pokračuje soud o tom, jestli mohou děti studovat v Kanadě nebo ne,“ svěřil Blesk.cz Jiří Vondráček, který je z celých soudních tahanic o své vnuky nešťastný.

VIDEO: Vondráček o chybějící dceři Lucii: Je zoufalá z únosu dětí

Video
Video se připravuje ...

Vondráček o chybějící dceři Lucii: Je zoufalá z únosu dětí Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
30 fotografií