Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

"Tady už nejde o spravedlnost": Nečesaní zuří, soud zrušil zprošťující rozsudek na Lukášem

Autor: dce, ČTK, idh - 
30. listopadu 2018
16:12

Soudní kolečko pro Lukáše Nečesaného (26) začíná nanovo. Vrchní soud v Praze už poosmé rozhodoval v případě pokusu o vraždu, ze kterého právě Nečesaného viní. Rozsudek, který mladého muže zprošťoval viny, zrušil, a tak se případ opět vrací na Krajský soud. Již po šesté...

Pražský vrchní soud znovu zrušil rozsudek, který zprošťoval Lukáše Nečesaného viny z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích. Vyplývá to z justiční databáze. Případ z roku 2013 tak bude muset pošesté řešit krajský soud. Na posun v kauze v pátek upozornil místopředseda Spolku Šalamoun Václav Peričevič.

"Rozhodnutí soudu I. stupně zrušeno a věc vrácena soudu I. stupně k novému projednání," stojí v databázi k usnesení vrchního soudu, které je datováno dnem 28. listopadu.

Jak celou věc přijali Nečesaní, jsme se zeptali Lukášova otce. "Je to pro mě šok, ale tak jako vy, jsme dnes (pátek 30. 11., pozn. red.) čistě náhodou tu informaci objevili na úřední desce Vrchní soudu a paradoxně, dnes jsme do datové schránky dostali rozhodnutí Nejvyššího soudu o nevyhovění stížnosti na podjatost soudce Lněničky, kterou jsme podávali. A hned jsme dostali rozhodnutí, že ten případ bude na Vrchním soudě řešit pan Lněnička a zároveň jsme zjistili, že včera již pan Lněnička rozhodl," řekl Blesku Lukáš Nečesaný st.

Rodina ovšem zatím netuší, co přesně je obsahem rozhodnutí, a tak s veškerými emocemi a přípravami musí počkat na doručení kompletního znění rozsudku. "Vzhledem k tomu, že z úřední desky Vrchního soudu je jasné, že došlo k neveřejnému zasedání, tak jediným výsledkem toho neveřejného zasedání logicky může být zrušení rozsudku. Uvidíme. Nikoho z nás, ani právní zástupce, nenapadá existence jakéhokoliv důvodu, kvůli kterému měl být zrušen, ale uvidíme, třeba nás pan Lněnička překvapí."

Obžaloba tvrdí, že tehdejší student Nečesaný napadl kadeřnici polenem, opakovaně ji udeřil do hlavy a sebral jí přes 10.000 korun z tržby a peněženky. Královéhradecký krajský soud mladíka třikrát uznal vinným, nejprve mu dvakrát uložil 16 let, později 13 let vězení. Po zásahu Nejvyššího soudu byl Nečesaný dvakrát viny nepravomocně zproštěn. Předchozí osvobozující rozsudek vrchní soud rovněž zrušil.

"Ten případ se dostal do roviny, kde už nejde o spravedlnost. Syn je z toho velmi nešťastný, protože má doma malý miminko, studuje vysokou školu a pořád neví, kdy to skončí, přestože mu ty rozsudky dávají za pravdu, že tam jsou důkazy, co ho jako pachatele vylučujou, a přesto dokáže někdo neustále projevovat svůj názor tím, že nehodlá měnit své původní rozhodnutí," uzavřel Nečesaný.

dragomira ( 25. prosince 2018 19:37 )

Tuhle tlamu už jen popravit!

franta-mlaticka. ( 3. prosince 2018 08:01 )

 Jen další případ co ukazuje co je spolek šalamoun zač, tahá za prachy vrahy a další srá.če z vězení.

newborec ( 1. prosince 2018 20:59 )

Nic takového nepíšu. "Bohužel jsem přečetl všechny dostupné materiály" Kde vidíš to, že jsem se dostal opravdu ke všem materiálům v tomto případu?

newborec ( 1. prosince 2018 20:56 )

Samozřejmě nic neobdivuju, taky je otázka, jestli se to, co mám podle tebe obdivovat, vůbec stalo, ale protože se nepovažuju za prvoka s inteligenci hlívy ústřičné, nechám případ jak mladýho, tak rodičů na posouzení snad ještě nezávislé justice.

newborec ( 1. prosince 2018 20:52 )

Odkdy vizáž rozhoduje o vině a nevině člověka? Nebo sympatie k němu? Ještě, že nepříliš inteligentní ulice nemá právo nikoho skutečně odsoudit, to by bylo justičních omylů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání