Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vyšetřovatel Nečesaného měl sex s korunní svědkyní: Potrestali ho dvakrát

Autor: ljš - 
24. dubna 2018
14:36

Jeden případ se vrátil na začátek, u dalšího přinejmenším narostly pochybnosti! To vše kvůli sexuálnímu poměru elitního královéhradeckého kriminalisty Milana Jušty s korunní svědkyní Janou T. (23). Kdo by čekal, že po takových následcích vyšetřovatel u policie skončí, ten se spletl.

Poměr Jušty se svědkyní vyšel najevo před dvěma lety, kdy kvůli němu musel být vrácen na začátek případ loupežných přepadení v Náchodě. V něm byl hlavním obviněným bývalý manžel Jany T. Lukáš, který za něj u provoinstančního soudu vyfasoval sedm let vězení. Proti rozsudku se odvolal a právě tehdy vyšlo najevo, že jeho tehdejší manželka měla poměr s kriminalistou Juštou.

Veřejnost se ale o románku dozvěděla až o něco později, kdy Jana T. vstoupila také do případu Lukáše Nečesaného s tvrzením, že se jí Jušta v posteli přiznal, že proti mladíkovi zmanipuloval důkazy. Kriminalista se pod tíhou důkazů, mezi nimiž byly například jeho nahé fotografie, které korunní svědkyni posílal, přiznal, popřel ale, že by jakkoli ovlivňoval Nečesaného případ. Podle něj chtěla Jana T., která mezi tím skončila za krádeže a držení drog ve vězení, z Nečesaných jen vytáhnout peníze.

Juštovým chováním se začala zabývat Generální inspekce bezpečnostních sborů, podle níž se však kriminalista nedopustil trestného činu, jakým by bylo například ovlivňování svědků. Věc proto předali kriminalistovým nadřízeným.

Královéhradecká policie z počátku pouze uváděla, že byl Jušta, který mimo jiné dostal za mříže heparinového vraha Zelenku, kázeňsky potrestán. Nebylo ale jasné jak konkrétně. To se nyní podařilo zjistit reportérovi Josefu Klímovi. "Příslušný služební funkcionář zahájil kázeňské řízení a po zjištění všech skutečností došel k závěru, že se jednalo o individuální pochybení jednotlivce. S ohledem na tyto skutečnosti uložil policistovi finanční trest, a to v nejvyšší možné míře, jakou mu zákon umožňuje. Zároveň ho také přeřadil na jiné služební místo," uvedla v jeho pořadu na televizi Prima krajská policejní mluvčí Ivana Ježková.

Podle zjištění Klímy Jušta "na vraždách´" skončil a nyní pracuje jako analytik v oddělení obecné kriminalisty. Ke kauze ani intimním fotkám, které reportér v pořadu zveřejnil, se vyjadřovat nechtěl.

Video  Nečesaný byl zproštěn obžaloby: Slavit nebudeme, řekl  - David Malík, Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání