Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kauza taxivrah: Zfetoval se a zabil taxikáře, tvrdil u soudu spoluvězeň Davida V.

Autor: dce - 
22. listopadu 2016
18:04

Druhý den soudu s Davidem V., kterého je obžalovaný z vražd tří pražských taxikářů, se nesl v duchu výslechů. Zazněla výpověď dealerky, která obžalovanému prodávala drogy, ale i vězňů, kteří se osobně znali s obžalovaným nebo jeho bratrem. Obžalovaný i jeho bratr se „kamarádům“ ve vězení totiž údajně svěřovali s detaily kolem vražd taxikářů.

Před soudem v úterý vypovídala celá řada lidí, kteří mají k případu "taxivraha" co říct. Na poslední chvíli se ze zdravotních důvodů omluvil bratr obžalovaného. Kromě něj ale byli na programu vězni, kteří právě Petra i Davida osobně znají. Jejich výpovědi přinášejí do případu jasné světlo.

Mimo jiného před soudem vypovídal Oto W., který nějakou dobu strávil ve věznici s bratrem obžalovaného. „Petr V. mi řekl, že jeho bratr pod vlivem rivotrilu (uklidňující lék na neurotické potíže – pozn. redakce), údajně to měla být celá lahvička, jezdil po Praze a zabil ty taxikáře,“ řekl před soudem. Oháněl se ohlašovací povinností, ale údajně se také bál. „To je opravdu něco špatnýho a neměl by v tom pokračovat.“

Lenka Š., která obžalovanému i jeho bratrovi prodávala drogy, vesměs potvrdila jeho předchozí výpověď. Mezi lety 2013 a 2015 si od ní kupoval jednou za týden nebo dva pervitin přibližně za 400 až 800 korun. Maximálně platil tisícovku, takový pervitin pak podle dealerky mohl prodávat se čtyřnásobným ziskem v centru Prahy.

Lenka také potvrdila, že David V. bral velké množství drog a různě je kombinoval. Neměl ale žádné velké abstinenční příznaky, čemuž se již v pondělí divil znalec z oboru toxikologie.

Ve středu před soudem stanou další svědci i znalci. Soud začíná opět v 9:00 a my ho pro vás budeme přenášet online!

BobsTlaskac ( 22. listopadu 2016 22:47 )

A neni to jedno jestli je ma nebo nema? O cem to svedci kdyz by je mel a obracene? Loupezny motiv aby mel na drogo? Kolik penez mohli mit v ty kasirce? Kdyby tu zbran prodal tak ma vic penez nez od vsech 3 mrtvol. Je mozny aby takovahle vyfetovana troska ridila taxik po Praze nekolik hodin a nikdo si ho nevsimal?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání