Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Komentář: Zemana dobíhají lži a omluva Schapirovi je fraška. Ale je toho víc

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
12. listopadu 2016
05:01

Prezident Miloš Zeman se zhlédl v Donaldu Trumpovi, protože prý taky mluví hezky politicky nekorektně jako on. Proč ne. Jen by si Zeman neměl plést politickou nekorektnost s nepravdami a kupou lží. Politická nekorektnost totiž nemaskuje nepříjemné pravdy, zatímco nepravdy a lži je maskují. Žádné překvapení, že se teď Zeman i jeho věrná hradní suita omlouvá.

Pravda vás totiž nakonec doběhne i na Hradě, i když tady imunita k pravdě bývá silnější než v podhradí. Seriál omluv začal „viceprezident“, jak Zeman kamarádsky tituluje Jiřího Ovčáčka, jinak gurua hradní demagogie a denunciace. Ten se musel omluvit leteckým dispečerům, které lživě obvinil z pozdního příletu Zemana na bratislavský pohřeb slovenského exprezidenta Kováče, přestože na Hradě dobře věděli, že za to může „Jindříšek“. Tak Zeman pro změnu říká svému milému ceremoniáři Jindřichu Forejtovi.

Podívejte se, jak Forejt hájil prezidenta v kauze Brady:

Video  Šéf hradního protokolu ke kauze Brady: Kdo nemá dopis, není pozvaný  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Teď svého „viceprezidenta“ následuje i sám prezident. Po obludné frašce se státním (ne)vyznamenáním Jiřího Bradyho se totiž na Hradě 28. října trochu méně pravdivě rozpovídal o tom, že v sále nesedí americký velvyslanec Andrew Schapiro, zatímco ten v sále seděl. Ovčáček ho později označil za „neviditelného“ a možná je to i pravda: Na bojkotovaném slavnostním večeru, který neměl se slávou nic společného, chtěl být jen málokdo vidět.

Video: Prezident je rád, že je jako Donald Trump

Video  Zeman: „Že jsem jako Trump? To není urážka, ale ocenění!“  - Jan Jedlička, Blesk TV
Video se připravuje ...

Zeman se proto nyní americkému velvyslanci omlouvá, byť i jeho omluva připomíná frašku s Bradym. „Pokud by tato informace nebyla správná, prezident republiky se samozřejmě omlouvá panu velvyslanci,“ stojí v prezidentově prohlášení. Pokud by tato informace nebyla správná? Přítomnost Schapira v sále potvrdili dva svědci. Možná by si i na Hradě měli pořídit detektor lži, aby věděli, kdy jsou politicky nekorektní, kdy neříkají pravdu a kdy prostě jen lžou. Ušetřili by si tím veřejnou potupu.

Podívejte se na ukázku ze hry Ovčáček čtveráček:

Video  Ukázka z divadla Ovčáček čtveráček: Bradyovi sledují vítězství Trumpa  - Tomáš Sovinský, Blesk.cz
Video se připravuje ...

Ani té se ale, jak známo, nebojí viceprezident Ovčáček. Naopak: Čím potupnější něco je, tím hrdější se cítí. Takže už příští rok se chystá na Twitteru zveřejnit seznam tzv. Pražské kavárny, jež poslední dobou nebezpečně bobtná. Bude to jistě záslužný čin, všichni zase budeme znát oficiální nepřátele státu.

Video  Ukázka z představení Ovčáček čtveráček: Jak to bylo s Hůlkou  - Tomáš Sovinský, Blesk.cz
Video se připravuje ...

Po seznamech StB, signatářů Anticharty nebo agentů Petra Cibulky je to určitě správný krok k tomu, aby Zeman konečně naplnil svůj slib, že bude prezidentem „dolních“ deseti milionů Čechů, což jsme tak nějak všichni. Ale možná by bylo lepší, kdyby Ovčáček místo svých seznamů nepřátel zveřejnil seznam hradních lží. Ostatně máloco stmeluje tak jako pravda, jak víme nejen z pohádek.

..krakonos500 ( 12. listopadu 2016 19:42 )

Rudí křiváci již zařídili, aby tento článek honem rychle zmizel z první stránky. Co se tam objevilo teď za "důležitosti"

kabaret ( 12. listopadu 2016 18:53 )

Schwarzenberg je v této zemi i v Rakousku pouze pan Schwarzenberg... šlechtické tituly zde byly po rozpadu mocnářství zakázány! T.G. Masaryk šlechtu nenáviděl, takže by se byl musel v hrobě obrátit, kdyby se měl její zástupce usadit na Pražském hradě...!

krutasbimbo ( 12. listopadu 2016 18:17 )

Tak zeman nám chodí do Obecňáku na striptýz,dokonce je pod jeho záštitou

Geary ( 12. listopadu 2016 16:40 )

To už je třistapadesátéšesté pochybení,ne, je to jen další zemanova vědomá lež.

panda82 ( 12. listopadu 2016 16:04 )

no on tam nebyl jako host, ale špion v utajení, a německý velvyslaneec ho bonznul

Zobrazit celou diskusi