Pokusy lékařů o záchranu teprve šestileté holčičky, kterou matka (†32) při svém sebevražedném skoku vzala s sebou, byly marné. Ačkoliv se ji díky rychlé pomoci podařilo ještě na místě neštěstí oživit, dítě v noci na pátek ve Fakultní nemocnici Brno zemřelo. Podle všeho matka nejprve své dítě vyhodila z okna a pak sama skočila za ní, sama byla na místě mrtvá.

„Šestiletá holčička zemřela ve čtvrtek ve 23:15 v důsledku mnohačetných poranění,“ řekla Blesk.cz Kateřina Šefčíková z centra komunikace brněnské fakultní nemocnice. Podle našich informací proběhne v případu i soudní pitva obou těl.

Co za rozšířenou sebevraždou stálo, se zatím neví. Podle sousedů matka holčičky v minulosti fetovala i spolu se svým partnerem. Ten ji ovšem opustil a drog se vzdal. Právě pro otce dívenky si podle serveru Deník.cz přišli policisté až do hospody. Právě opuštění partnerem se podle psychologa může zdát jako nejpravděpodobnější motiv.

„Policie věc šetří jako sebevraždu a pokus o vraždu,“ řekl ještě ráno Blesk.cz policejní mluvčí Bohumil Malášek. Trestní kvalifikace bude po aktuálních zprávách tedy ještě změněna. Vzhledem k tomu, že osoba, která je vraždou dítěte vinna, je rovněž po smrti, bude případ patrně odložen.