Otec Robinek, jak Mayerovi jeho farníci říkali, se vážně zranil 1. února, když se během návštěvy u známých zřítil z balkonu bytu ve čtvrtém patře. Pět dní pak bojoval o život na oddělení ARO, nakonec ale bohužel zemřel.

Jižní Moravou pak okamžitě začaly kolovat fámy a hypotézy naznačující, že faráři na onen svět snad někdo pomohl. To ale policisté nepotvrdili. "Nic z dosavadního vyšetřování nenasvědčuje tomu, že by se na jeho smrti podílel někdo jiný," řekl Blesku policista Pavel Šváb.


Pohřeb jednoho z nejoblíbenějších farářů na Moravě se konal před dvěma týdny. Přišly na něj tisíce věřících, kteří zcela zaplnili oba kostely sv. Janů, ve kterých sloužil, a tísnili se i na chodbách kláštera a na kúru. "Otče Roberte, ať Ti Pán dá radost života věčného. Děkujeme Bohu i Tobě, že jsme mohli jít kousek té pozemské pouti společně. Věříme, že se potkáme jednou v domě Otce nebeského," děkovali mu brněnští minorité na svých stránkách.

Rodák z Čejče byl v mládí motorkářem a vinohradníkem a dokonce měl před svatbou. Z té ale nakonec sešlo podle jeho slov kvůli tomu, že dívka zapomněla na jeho narozeniny. Duchovním se stal ve 24 letech. Vstoupil do řádu minoritů a byl farářem chrámu sv. Janů v Brně, kostela sv. Gotharda v Modřicích a sv. Markéty v Přízřenicích.

Fotogalerie
9 fotografií