Černý byl jedním za zakladatelů Tublatanky, kterou společně s Maťou Ďurindou a Pavolem Horváthem založili v roce 1982. Během následujících 10 let vydali sedm alb. Černý opustil kapelu v roce 1996, tedy v době, kdy znovu zažívala obrovskou slávu. Důvodem měly být vnitřní rozpory a drogy.

Černý nehrál jen v Tublatance, ale také v punkrockové formaci Slobodná Európa. V roce 1995 spolupracoval s řadou slovenských hudebních hvězd. Na sociální síti se s Černým rozloučil jeho dlouholetý kamarád a kytarista Svetozár Korbeľ.

Smrt Černého oznámil na sociální síti jeho kamarád Svetozár Korbeľ.
Autor: Facebook

Informaci o smrti rockera oznámila i rozhlasová stanice Rocková republika. „Práve sme sa dozvedeli veľmi smutnú správu. Zomrel bubeník Tublatanky a Slobodnej Európy Juraj Černý. Je to neuveriteľné. Česť jeho pamiatke!“ zněl vzkaz na sociální síti.

Ke smrti Černého se vyjádřil také frontman Tublatanky Ďurinda. „Som zdrvený z tejto správy, je mi to nesmierne ľúto. Ďuro bol veľmi dobrý kamarát v časoch Tublatanky. Bol veľmi talentovaný a vlastne ani nepotreboval cvičiť. Čo si myslel, to aj povedal. Taký bol aj pri našich skúškach, čo sa mu nepáčilo, dal hneď najavo a ja som to akceptoval. Nevynechal ani jeden deň, aby sa stretol s partiou. V živote mal veľkú smolu, veľmi ho zobralo, keď mu zomrela manželka. Ďuro bol taká svojská povaha, žil si svoj život, ktorý mal rád,“ citoval zpěváka web Pluska.sk.

Černý se po odchodu z Tublatanky vrátil ke svým vysokoškolským zájmům – k filmu, režii a ke kameře. Hudba se v tu chvíli stala jeho „vedlejšákem“. Juraj nicméně bojoval také s drogovou závislostí. V 90. letech propadl heroinu a musel na léčení. Ze závislosti se vymanil, a když opouštěl Tublatanku, byl už takzvaně čistý.