Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vojtěch chce povinné očkování pro šedesátníky i mediky. Čeká i na „záložáky“ a hygienu

Autor: ČTK - 
3. prosince 2021
16:40

Povinné očkování proti covidu-19 se bude týkat i strážníků městské policie, dobrovolných hasičů, mediků a studentů zdravotnických škol a dále studentů, kteří se připravují na práci v sociálních službách. Vyhlášku o povinném očkování, která má platit od března příštího roku, v pátek ministerstvo odeslalo do legislativní rady vlády. Příští týden by měla vyjít ve Sbírce zákonů. Novinářům to v pátek na on-line konferenci řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Už dříve ministerstvo avizovalo, že povinné očkování proti covidu se bude týkat zdravotníků, pracovníků v sociálních službách, hasičů a policistů. Vojtěch nyní upřesnil, že ve vyhlášce budou zahrnuti i lidé, kteří se připravují na povolání zdravotníka, tedy medici a studenti zdravotnických škol.

Povinné očkování proti covidu bude podle vyhlášky také pro vojáky aktivních záloh a všechny zaměstnance poskytovatele zdravotních služeb nebo hygieny.

Video  Šéfka asociace sester Šochmanová: Odmítači mezi zdravotníky jsou obrovsky nekolegiální. Povinné očkování má logiku  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) podle Vojtěcha souhlasil s tím, aby tam byli i studenti, kteří se připravují na práci v sociálních službách. Pokud bude povinnost platit pro policii, nedávalo by podle Vojtěcha smysl, aby tam nebyla městská policie. „Jsou tam jednotky dobrovolných hasičů. Ostatní skupiny jsou stejné tak, jak jsme avizovali,“ doplnil ministr.

Povinnost bude platit i pro lidi nad 60 let, s čímž nesouhlasí zástupci budoucí vlády ani vakcinologická společnost, což dnes na twitteru uvedl její předseda Roman Chlíbek. Vojtěch řekl, že k povinné vakcinaci některých skupin obyvatelstva se obrací i jiné evropské země a ČR by měla jít také touto cestou. Doplnil, že reakce Chlíbka, který zároveň vede odbornou skupinu pomáhající budoucí vládě, ho překvapila. „Jsme přesvědčeni, že je to správná cesta,“ poznamenal Vojtěch s tím, že budoucí vláda může vyhlášku změnit.

Jana JJ ( 4. prosince 2021 12:26 )

Já vám přeji, ale nikomu nic nepřeji

Jaroušku, vy jste sebou o tu zem zjevně bouchl víc, než bylo zdraví bezpečné.

krapotkin ( 4. prosince 2021 08:41 )

Ono ještě někoho zajímá, co chce zneuznalý zpěvák a právník, který porušuje rezuluci Rady Evropy č. 2361 z ledna 2021 ?

deratizater ( 4. prosince 2021 08:15 )

Jedině Čína a Indie už zvládli technolologií výroby inaktivovaných vakcín které jsou cíleně zaměřené na covidové víry.Tam se musí nakupovat bezpečné vakcíny a nedovážet ty nebezpečné západní experimentální srajdy

deratizater ( 4. prosince 2021 08:10 )

Technologicky vyspělá Čína která zvládla výrobu bezpečných inaktivovaných nabízí zaostalému západu který nemá kvalitní bezpečné vakcíny jako covid humitární pomoc 2 miliardy ! bezpečných inaktivovaných vakcín .Není o ně ze stupidních politických důvodů zájem a taky proto že by to ohrozilo obří zisky amerických firem .Proto je třeba shodit otrocké okovy které nám nasadil strýček Sam a tvrdě hájit zdraví národa proti vazalským šmejdům ve zdravotnictví . Nucené povinné očkování nějakými nebezpečnými zlatokopeckými experimentálními srajdami které vakcínami nejsou je organizovaný zločin.

slafa ( 3. prosince 2021 23:12 )

Polaci nam budou muset vythnout ze zadi chlup http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=X94a­R83KM8I

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa